Вријеме проведено у клупама успомена за сва времена

Весна Поповић
Вријеме проведено у клупама успомена за сва времена

Бањалука - Крај средње школе је и крај једне етапе у нашим животима, више нисмо дјеца, већ смо закорачили у свијет одраслих, а године проведене у школским клупама памтићемо по дружењу, првим љубавима, оцјенама и свему што је тај период урезало у наша срца за сва времена.

Поручили су то ученици завршних разреда Угоститељско-трговинско-туристичке и Техничке школе који су у петак и суботу прославили матуру.

Сада већ бивши средњошколци Угоститељске школе окупили су у суботу на Тргу Крајине како би са родбином и пријатељима подијелили радост због успјешног завршетка средње школе. Ту је објективима фотоапарата забиљежен сваки детаљ како забораву не би био препуштен ниједан тренутак матурске вечери: дјевојке у раскошним хаљинама, младићи у одијелима, од којих је већина први пут носила машну или кравату, сузе радоснице на лицима родитеља који су са матуром схватили да су њихова мала дјеца постала одрасли људи. Нису изостали ни трубачи који су пратили поворке матураната током дефилеа градским улицама до хотела "Босна" гдје су прославе трајале до раних јутарњих часова.

Туристички техничар Бранка Мишић рекла је да је завршетком средње школе стала степеник више у животу.

- С једне стране ми је драго што сам завршила школу и идем даље, али ми је жао што се растајем са пријатељима. Недостајаће ми друштво, али и професори који су нам били велика подршка током школовања - рекла је Мишићева.

Кроз смијех и видно узбуђена њена мајка Стојанка истакла је да је сан сваког родитеља да види дијете како успјешно иде кроз живот.

- Поред кћерке Бранке, у петак сам на матуру испратила и сина Александра који је завршио Технички школу. Поносна сам на дјецу јер су успјешно завршили средњу школу и као и увијек желим им све најбоље у животу - казала је Мишићева.

Дворишту Техничке школе у петак се није могло прићи од многобројних пријатеља и чланова породица који су дошли да испрате своје најдраже на прославу матурске вечери. И ове матуранте "мучила" је иста брига, а то је да ће им недостајати дружење. Рекли су да се вријеме које су провели заједно не може поновити ни вратити.

- Вријеме проведено у школи и другарство заувијек ће ми остати у сјећању. Пресрећан сам и драго ми је што је дошао крај ове етапе у школовању  - рекао је свршени техничар за мехатронику Филип Селак.

Срећа и понос

Мајка матуранта Техничке школе Николе Палачковића, који је завршио смјер аутомеханичар, Невенка била је поносна и весела.

- Срећна сам када видим како је одрастао, три године су прошле веома брзо, још нисам свјесна да он више није дијете - казала је Невенка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана