Врбас текућа депонија за неодговорне појединце

В. П.
Врбас текућа депонија за неодговорне појединце

Бањалука - Чланови Ронилачког клуба "Бук" највише воде рачуна о чистоћи корита ријеке Врбас и свакодневно, поред ситног смећа, пластике и метала, најчешће извлаче остатке апарата за домаћинство и олупине аута које неодговорни појединци бацају у крајишку љепотицу.

- За неке је Врбас текућа депонија. Највише смећа се баца у приградским зонама и то на мјестима гдје се обали може прићи аутом па људи свашта довезу и баце у воду. У самом граду је мање онечишћење - рекао је члан Управног одбора РК "Бук" Мирослав Мишковић.

Истакао је да у посљедњих мјесец десетак ронилаца интензивно контролише водоток Врбаса.

- Имамо уговор са Градском управом да контролишемо цјелокупан ток ријеке. Ситније смеће сами изнесемо на обалу и надлежне службе га одвезу. Кад су у питању олупине или нешто веће, посао радимо из помоћ фирме "Еко-еуро тим" - објаснио је Мишковић.

Додао је да, осим лоцирања и вађења крупног отпада, помажу и приликом вађења минско-експлозивних средстава која се, како је Мишковић казао, најчешће налазе испод мостова.

- Несавјесни грађани мисле да се ће најлакше ријешити тог проблема ако га баце с моста. Обично су то мали пакети замотани у кесе - рекао је Мишковић.

Овогодишњим програмом заједничке комуналне потрошње из буџета града је за ове намјене планирано 10.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана