Врбас љепота коју треба доживјети

Јасмина Перишић
Врбас љепота коју треба доживјети

Бањалука - Љепоте Врбаса и његовог кањона одушевили су учеснике прве туристичке рафтинг регате. Нетакнута природа, спуст у чамцима низ брзаке и слапове очарали су госте који ће како рекоше још дуго памтити ову авантуру.

- Била би велика штета посетити Бањалуку а не уживати у лепотама које прелепа зелена река нуди. Рафтинг регата је једно сјајно искуство које ћу памтити али и радо поновити. Идући пут ћу повести и пријатеље, јер ова авантура се не може речима описати, то треба доживети - рекао је  кардиолог из Београда Иван Стојановић учесник прве туристичке регате "Врбас Бањалука 2017"

У незабораваном излету који су протеклог викенда у организовали Рафтинг клуба "Кањон" и компанија "Кока-Кола" учествовало је око 200 љубитеља природе и авантуре.  Они су се у 22 чамца спустили низ 14 километара дугу ријечну руту од Крупе до Карановца.

Према ријечима једног од учесника регате, познатог бањалучког кардиолога Александра Лазаревића, рафтинг је представљао својеврсну стазу здравља.

- Сви моји суграђани али и гости треба што више да уживају на Врбасу и искористи оне све љепоте које он нуди као што то и сам радо чиним у слободно вријеме. Више пута сам био на рафтингу а на ову регату сам повео и пријатеље из Београда. Водио сам и неке госте из Аустралије, Канаде, Бразила, Њемачке, Јапана и Енглеске и сви до једног су били одушевљени нашим туристичким потенцијалом - рекао је Лазаревић.

Предсједник РК "Кањон" Александар Пастир, истакао је да се уз подршку Града и Компаније "Кока-Кола", реализована регата за коју ће се трудити да постане традиционална.

- Рафтинг је један од брендова града. Даћемо све од себе да и даље привлачи туристе и буде као до сада безбједан вид авантуризма – рекао је Пастир.

Адреналин

И студенткиње Милица Бранић и Нина Ратковић из Бањалуке које су први пут осјетиле чари рафтинга, нису криле задовољство.

- Ово је сјајан вид забаве и рекреације. Свидјело нам се дружење у чамцу, тимско веслање кроз брзаке, сигурност коју су нам пружили организатори али и адреналин који смо осјетили када смо пролазили кроз кањон Тијесно - пренијеле су утиске ове студенткиње.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана