Врапчићи пјевају за храбра срца

Данијела Стоканић
Врапчићи пјевају за храбра срца

Бањалука - Најпопуларнији градски дјечији хор "Врапчићи" даће сав приход од продаје улазница за годишњи концерт "С љубављу храбрим срцима" за лијечење дјеце обољеле од врло ријетких болести.

Тако ће они који, као и распјевани малишани, желе да покажу хуманост, куповином улазнице за концерт моћи да дају допринос донаторској вечери која ће под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика бити одржана 23. децембра ове године.

Концерт "Врапчића" биће одржан дан раније, у уторак, 22. децембра, у дворани "Борик" са почетком у 19 часова.

- Овај концерт је, поред хуманитарног карактера, круна нашег једногодишњег рада. Ове године смо напорно радили, много путовали и наступали. Они који дођу у "Борик" могу да очекују прави музички спектакл. Наши гости биће и "Пинкове звјездице" Лена Стаменковић и Давид Радосављевић те чувени водитељ култног "Музичког тобогана", композитор и свестрани умјетник Миња Субота - рекао је дугогодишњи умјетнички руководилац хора Бранислав Ђаковић.

Додао је да ће на концерту бити промовисани и нови спотови за пјесме "Бабарога", "Мој тата" и "Лаке ципеле", које су снимали ове године.

- Ове године смо снимили и неколико нових пјесама: "Тенис краљица", "Рођендан", "Ђачка љубав" које ће, такође, публика имати прилику да чује на концерту. Међутим, за ову кампању смо посветили пјесму "Љубав спасиће свијет" аутора Младена Матовића - рекао је Ђаковић.

- Улазнице за концерт, по стварно симболичној цијени од три КМ, могу се већ купити на нашем штанду на Тргу Крајине и у дворани "Борик" - истакао је Ђаковић.

Кад су у питању планови за идућу годину, Ђаковић је открио да ће, између осталог, промовисати десети по реду албум на турнеји по градовима Републике Српске и региона.

- Идуће године смо планирали да наступамо у Скопљу, Подгорици, Београду, Новом Саду и другим градовима. Успут ћемо припремати и неке нове пјесме - нагласио је Ђаковић.

Аудиције

Кроз Дјечији хор "Врапчићи", који тренутно броји око 80 чланова, за 23 године постојања прошло је више од 2.500 малишана. Пријем нових чланова врши се током цијеле године. Аудиције се одржавају сваке суботе од 11 до 12 часова и недјељом од 12 до 13 часова у Дому омладине.

- У наш хор учлањују се дјеца узраста од три до 12 година. Најбитније је да малишани који одлуче да нам се придруже воле музику и уживају у нашим пјесмама - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана