Врапчићи пјесмом разгалили срца свих генерација

Весна Поповић
Врапчићи пјесмом разгалили срца свих генерација

Бањалука - Дјечији хор "Врапчићи" разгалио је пјесмом срца посјетилаца 10, традиционалног љетног концерта који приређују на крају сваке своје музичке сезоне!

Зато и није чудно што су љубитељи добрих нота свих генерација, али и родбина и пријатељи малишана окупирали у четвртак увече водени парк "Аквана", гдје су углас пјевали хитове "Тајна највећа", "Лаке ципеле", "Врапчићи ми смо ин, ми смо тренд", "Вуче, вуче".

Нису се уплашили велике сцене, напротив, а бурни аплаузи водили су "Врапчиће" из пјесме у пјесму. Све то под будним оком и диригентском палицом руководиоца хора Бранислава Ђаковића.

- Било је сјајно. Заиста сам задовољан нашим наступом, а по публици се могло видјети да су и они задовољни отишли кућама. Раније смо држали концерт на сцени тврђаве Кастел, али због радова смо се преселили на "Аквану" и било је супер. Направили смо ретроспективу нашег рада, пјевали смо оне пјесме уз које су бројне генерације одрастале, а промовисали смо и нове пјесме -  рекао је Ђаковић.

Додао је да су се међу 20 пјесама које су биле на репертоару концерта нашле између осталог и нумере "Бабарога", "Лаке ципеле", "Кул тип", "Трол" те "Ђачка љубав".

- Микс старих и нових пјесама пјевало је око 60 малишана, старих и нових "Врапчића" - казао је Ђаковић уз напомену да је концерт подржало Министарство просвјете и културе РС кроз пројекат "Промоција и афирмација стваралаштва за дјецу".

Са другарима публику је са великим ентузијазмом забављао шестогодишњи Душан Пајић, који рекао да већ три године пјева у овом дјечијем хору.

- Волим да пјевам и да се дружим са својим пријатељима и наставићу и даље да пјевам у "Врапчићима" - рекао је Пајић.

Селена Берић је ове, као и претходне године, мјесто у хору замијенила са улогом водитеља програма.

- Невјероватан је осјећај стајати на сцени пред толиком публиком и јако сам узбуђена и срећна што сам дио "Врапчића"- нагласила је Берићева.

Додала је да већ осам година пјева у овом хору, у којем је, како каже, створила чврста пријатељства.

- Моји другари су супер, стално се забављамо и стварно је предивно - рекла је Селена и овом приликом позвала све малишане да им се придруже.

Дјечији хор "Врапчићи" основан је прије 22 године и за то вријеме су снимили више од 100 композиција, од којих се поједине налазе у уyбеницима за музичку културу, а око 1.700 малишана је осјетило радост пјевања.

Планови

"Врапчићи" ће до краја године објавити десети, јубиларни албум, на којем раде композитори Младен Матовић, Мирослав Јањанин и Тихомир Прерадовић. Исто тако планирани су наступи у Београду, Новом Саду, Кикинди, Загребу те широм Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана