Врапчићи пјесмом растјерали кишу

Јасмина Перишић
Врапчићи пјесмом растјерали кишу

Бањалука - "Врапчићи" су пјесмом растјерали кишу! Ни тмурни облаци, који су се нешто прије традиционалног љетњег концерта најпознатијег дјечјег хора надвили над градом, нису успјели да покваре атмосферу и угођај на тврђави Кастел.

Љетња позорница била је пуна, а мале звијезде засијале су на сцени у пуном сјају. За 90 минута, колико је концерт трајао, у "Врапчиће" се претворила и цјелокупна публика, која је играла и пјевала са својим мезимцима и њиховим идолима.

"Ти и ја", "Трла баба лан", "Бабарога", само су неки од хитова који су малишани изводили, а публика је имала прилику да чује 22 пјесме, међу којима су биле и четири нове, са предстојећег албума који је у припреми.

Несумњиво, као и све остале, и оне су биле више него добро прихваћене, а пјесма "Ђачка љубав" већ се издвојила као хит.

Солиста "Врапчића" Теодора Барац, као права дива, добила је цвијеће након изведене композиције "Ђачка љубав" и "Прва љубав".

- Осјећала сам се сјајно. У публици су били моји другари из школе, родитељи и комшије од којих сам добила и цвијеће. Волим кад имамо концерте и немам трему да изађем пред публику - рекла је ова седмогодишња звјездица.

Сестра и брат Матеа и Томо Мишић, који су у "Врапчићима" већ двије године, кажу да им је концерт био фантастичан.

- Изводила сам пјесму "Мој тата, морнар стари", а брат "Бабарогу". Било нам је лијепо, као и сваки пут и сви смо били весели и скупа пјевали - казала је Мишићева.

Руководилац "Врапчића" Бранислав Ђаковић није крио задовољство одзивом публике, али и сјајним наступом хора.

- У току и послије оваквих концерата осјећам се као дијете, испуњено и срећно. Дивно је кад схватимо да нас публика воли и зна све наше пјесме. Инсистирам да дјеца пјевају искључиво праве дјечје пјесмице. Било нам је тешко од наших 100 изабрати 22 нумере којима ћемо задовољити жеље публике, али мислим да смо успјели - рекао је Ђаковић.

"Врапчиће" су као гости подржали чланови вокалног атељеа "Мама вокс", а бескрајна радост на лицима малишана из публике била је и када су учествовали у наградном такмичењу за најбољег пјевача и плесача из публике.

Планови

Бранислав Ђаковић је истакао да "Врапчићи" раде на новом албуму "Љубав спасиће свијет", који ће бити промовисан на децембарском концерту у дворани "Борик".

- Сада правимо паузу, а од септембра настављамо са пробама и аудицијама за нове чланове. За сада имамо 85 "врапчића", а 60 њих је наступило на концерту - рекао је Ђаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана