Воду добило више улица

Данијела Стоканић
Воду добило више улица

Бањалука - У више улица завршена је изградња водоводне мреже, у коју је град уложио 225.358 марака.

Према подацима Одјељења за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја, највише водоводне мреже изграђено је у насељу Чесма, за другу висинску зону, у дужни од 1,2 километра.

- Водоводна мрежа у дужни од пола километра изграђена је у огранку Куљанске улице - саопштено је из Градске управе.

Додаје се да је завршена и изградња секундарне водоводне мреже прве висинске зоне у Малој улици у Српском Милановцу, секундарне мреже у улици Босе Живковић, у огранку улице Благоја Паровића и у улици Душана и Владе Копање.

- Секундарна водоводна мрежа урађена је и у два огранка у улици Зоре Ковачевић, као и у Косовској улици, у улици Марка Липовца и у огранку у улици Новака Пивашевића - наводе из Градске управе. Истакли су да би до краја године требало да почне и изградња секундарне водоводне мреже у МЗ Доња Пискавица, у насељима Зрнићи и Шеве, за шта је у току процедура јавне набавке за избор најповољнијег извођача радова.

Предсједник Савјета МЗ Чесма Миладин Маличевић рекао је да је остало још нешто мало да би комплетна водоводна мрежа за другу висинску зону у овом насељу била завршена.

- Очекујемо да ће се у буџету града за идућу годину наћи нешто новца и за наставак изградње водоводне мреже за ово насеље, које има четири висинске зоне - казао је Маличевић и додао да се нада да ће до краја године бити пуштена вода домаћинствима у дијелу насеља у којем је изграђен километар овог водовода.

Предсједник Савјета МЗ Пискавица Ненад Шибаревић је казао да ће изградњом секундарне водоводне мреже у поменутим засеоцима бити 95 одсто ријешен проблем снабдијевања водом у овом селу.

- Извођачи радова ових дана треба да почну са изградњом водоводне мреже, те овим успјешно завршавамо све оно што смо заједно са Скупштином града планирали да урадимо у овој години - рекао је Шибаревић и додао да ће овим воду добити 150 домаћинстава.

Истакао је да ће још око 30 домаћинстава у селу остати без воде, али углавном је ријеч о вишим зонама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана