"Водовод" обиљежио крсну славу

Александар Стојановић
"Водовод" обиљежио крсну славу

БАЊАЛУКА - Полагањем вјенаца на споменик погинулим борцима предузећа "Водовод" А.Д. почела је прослава Светог Василија Великог, крсне славе овог градског предузећа.

У присуству великог броја радника предузећа, чланова управе и других званица из јавног и политичког живота одржан је славски ручак.

Присутнима се обратио директор "Водовода" Зоран Поповић који је цјелокупном колективу честитао славу и успјешну прошлу годину.

- Иза нас је још једна година коју смо завршили са позитивним пословањем, што представља велики успјех обзиром да је покренут велики број пројеката. Поносни смо и на чињеницу да смо све обавезе измиривали на вријеме, а "Водовод" је од градског, израстао у регионално предузеће које водом снабдијева и друге општине око Бањалуке - казао је Поповић.

Крсну славу честитао је и градоначелник Игор Радојичић који је нагласио да ће управо у овој години бити највише улагања у пројекте водоснабдјевања.

- Прије свега желим да честитам радницима који раде велики посао, а који се често не види. Огромна је мрежа коју покривамо, а кроз улагања планирана у овој години посла ће бити још више. Без свега се може, али без воде не и због тога је важно да сви заједно, и "Водовод" и Градска управа буду на располагању грађанима - истакао је Радојичић.

Предсједник синдикалне организације радника "Водовода" Вјекослав Субић казао је да су радници задовољни условима, те да имају одличну сарадњу са управом.

- Плате су ове године биле редовне и нису касниле ниједан мјесец, а то је веома битно свим радницима. Када се измире одређени кредити, надамо се да ће се моћи и разговарати о повећању плата и другим бенефицијама - казао је Субић.

Ово предузеће није заборавило ни породице девет погинулих радника у одбрамбено-отаџбинском рату, а они су присуствовали полагању вјенаца и паљењу свијећа за страдале чланове своје породице.

- Предузеће је свих ових година увијек уз раднике. У послијератном периоду породицама су обезбјеђени станови, новчана средства и други видови помоћи и због тога ћемо заувијек битк захвални - казала супруге несталог борца и бившег радника Винка Пајић.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана