Водовод добија савремену лабораторију

М. Г.
Водовод добија савремену лабораторију

Бањалука - Лабораторија за контролу квалитета воде у Новоселији, која би требало да буде завршена крајем 2017, омогућиће бољу контролу воде за пиће, која се сада свакодневно ради у постојећој лабораторији "Водовода" и Институту за заштиту здравља РС.

Портпарол ЈП "Водовод" Бранка Ристић каже да радови на згради лабораторије напредују планираном динамиком и улазе у завршну фазу.

- Завршени су груби грађевински радови, односно објекат је озидан и покривен. Сада предстоје радови на унутрашњем и вањском уређењу. До сада су на изградњу утрошене 263.000 КМ, а потребно је уложити још најмање 988.000 КМ за завршетак радова - каже Ристићева.

Изградња лабораторије започела је у јуну 2015. У току 2018. планирана је набавка нове опреме. "Водовод" ће, за сада, инвестирати властита средства, уколико се не појаве донатори, каже Ристићева.

- Проширивањем и повећањем лабораторијског простора стичу се могућности за набавку нове опреме, која ће омогућити развијање методологија и контролу параметара који до сада, у постојећем простору, нису могли бити обухваћени контролом у нашој служби, већ су рађени екстерно - додаје Ристићева.

"Водовод" је 2012. Свјетској банци почео да враћа кредит, чије сервисирање на годишњем нивоу износи 600.000 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана