Вода стигла у стотину домаћинстава у Чесми

Срна
Вода стигла у стотину домаћинстава у Чесми

БАЊАЛУКА - За око стотину домаћинстава у бањалучком насељу Чесма данас је обезбијеђено редовно и квалитетно снабдијевање водом. То је резултат завршетка изградње водоводне мреже за становнике виших дијелова Чесме, који су, након деценија чекања, добили воду, саопштено је из Градске управе.

- Урадили смо конкретан пројекат и ријешили велики животни проблем житеља овог дијела Чесме. Овај посао смо припремали и радили скоро четири године - рекао је градоначелник Игор Радојичић који је данас посјетио мјесну заједницу Чесма.

Он је истакао да је укупна вриједност радова у оквиру великог пројекта "Вода један" 2,8 милиона КМ.

- Информисан сам да већ имамо ископаних 80 шахтова за воду. У висинској зони четири имамо неколико стотина домаћинстава која ће најкасније у року од мјесец дана добити воду - рекао је Радојичић.

У трећој висинкој зони изграђено је око 4,5 километра дистрибутивне мреже, док је висинској зони четири дужина мреже око 13 километара, уз два велика резервоара и потисне пумпе.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Чесма Миладин Маличевић рекао је да је окончање овог пројекта за мјештане радостан дан, јер су након дуго година надања, коначно добили воду и нормалне услове за живот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана