Власници на мору, љубимци на сигурном

Јасмина Перишић
Власници на мору, љубимци на сигурном

Бањалука - Власници пансиона за псе имају пуне руке посла, јер им са сезоном годишњих одмора све више власника паса које им за вријеме одмора повјеравају своје љубимце на чување. Цијена "смјештаја" је од 10 до 15 КМ дневно.

У овим хотелима за псе кажу да сезона траје од јуна до септембра те да су тада смјештајни капацитети углавном попуњени.

- Не могу се пожалити на број муштерија у љетњем периоду. Посла има и сваке године је све више људи који нам повјеравају своје љубимце на бригу. Наш посао схватамо озбиљно и на нама је да псима обезбиједимо комплетну услугу која, поред хране, подразумијева и дежурног ветеринара уколико има потребе - рекао је власник пансиона за псе "Букифилд" Борислав Букарица.

Додао је да у десет боксова може да стане исто толико животиња.

- Једнодневни смјештај пса је десет КМ, а у један бокс смјештамо искључиво једног пса. Обилазимо их, шетамо са њима, а имамо и ветеринара. Како се пси понашају зависи од њихових власника и дресуре, али до сада нисмо имали никаквих проблема - објаснио је Букарица.

Он је додао да у пансион свраћају клијенти различитих материјалних могућности.

У једном од пансиона затвореног типа кажу да псе током ноћи смјештају у кућу, док се преко дана играју у дворишту.

- У кући пси имају своје креветиће, а пуштамо им и музику. Нама долазе углавном пси које власници држе у становима и који су навикли на топлоту и кућну атмосферу. Цијене зависе од тога колико дана ће пас боравити код нас, али и од тога да ли власник има једног или више љубимаца. Једнодневни смјештај за једног пса је 15 КМ, а уколико власник има два или више паса дајемо попуст, као и када пса оставља на више дана - рекли су у овом пансиону.

Нагласили су да посла има и за вријеме новогодишњих и првомајских празника, али знатно мање него љети, када су пребукирани.

На одмор без бриге

Милена Госпић каже да свог пса лабрадора сваки пут када иде на море оставља у пансиону за псе.

- Идем на одмор без бриге за свог љубимца. Не желим никога да оптерећујем да ми чува и храни Астора кад могу да платим и будем мирна. Како је свим осталим псима, тако је и њему. До сада је све било у реду и увијек су га хвалили како је послушан и једноставан за чување - казала је Госпићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана