Више од 1.000 рекреативаца учило о здравим навикама

Александар Стојановић
Више од 1.000 рекреативаца учило о здравим навикама

Бањалука - Више од 1.000 малишана, особа трећег животног доба, али и лица са потешкоћама у развоју посјетило је “Фитнес-фест”, који је завршен протеклог викенда у Спортској дворани “Центар”.

Сви посјетиоци имали су прилику да тренирају и уче о значају рекреативног спорта. Фестивал је био први оваквог типа у граду, али и региону и утисци организатора и стручњака који су гостовали на њему су веома позитивни.

Организатор и идејни творац “Фитнес-феста” Срећко Станишић рекао је да је фестивал премашио очекивања и да је овај “пионирски” пројекат био веома успјешан.

- Када се организује нешто први пут, увијек постоји бојазан од неуспјеха. Међутим, не само да су испуњена очекивања, него су и премашена. Веома сам задовољан посјетом, те подршком града и надамо се да ће овај фестивал постати традиција у Бањалуци - рекао је Станишић и додао да су учесници имали прилику да раде са најбољим тренерима и инструкторима.

Првих дана фестивал су посјетили основци, средњошколци и студенти, а тренери из региона били су посебно одушевљени посјетом лица са потешкоћама у развоју и особа трећег животног доба.

- Сви смо настојали да им покажемо вјежбе које ће им знатно олакшати свакодневицу и побољшати њихове моторичке способности. Фестивал је био усмјерен управо на лица која се рекреативно баве спортом, а надам се да су сви увидјели значај редовне физичке активности - истакао је Станишић.

Посљедњих дана фестивала одржан је и Сајам спорта, на којем је учествовало више од 30 излагача из свијета спорта, спортске медицине и прехрамбене индустрије.

- На сајму су учесници могли уживати у јоги, аеробику, зумби и другим видовима рекреације. Увече су одржаване конференције на којима су најистакнутији стручњаци из свијета фитнеса говорили о фитнесу и рекреативном спорту - закључио је Станишић.

Подршка града

Градоначелник Игор Радојичић посјетио је “Фитнес-фест” и том приликом рекао да једна оваква манифестација има своје мјесто у граду и изразио наду да ће постати традиционална.

- Овдје желимо да представимо здрав начин живота, здраву исхрану и све што иде уз то, јер нам је то и те како потребно због тога што у савременом начину живота имамо много стреса, нездраве исхране и слично. Чини ми се да су и наши суграђани све више окренути здравом начину живота и тражењу могућности да дођу до здраве хране - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана