Велика акција: Почела садња 110 садница у дрвореду на Булевару Степе Степановића

ГС
Велика акција: Почела садња 110 садница у дрвореду на Булевару Степе Степановића

БАЊАЛУКА - На Булевару војводе Степе Степановића  настављена је реконструкција дрвореда у оквиру акције „Чисто лице града“.

У овој другој фази реконструкције, биће обновљене зелене траке и засађено 110 нових садница.

-Реконструкција једног од најљепших дрвореда је најзначајнија активност у оквиру акције „Чисто лице града“, коју ћемо ове седмице реализовати на подручју Обилићева. У овој фази биће засађено преко стотину садница, обезбијеђених кроз активност коју смо прошле године покренули, а то је да су инвеститори који граде велике објекте дужни да свом граду донирају једну садницу на сваких 500 квадрата површине – казао је овлаштени потписник у Одјељењу за комуналне послове, Бориша Мандић.

Тако ће, како је истакао, новим садницама бити обогаћен дрворед дуж цијелог Булевара Степе Степановића према Ребровачком мосту.

Од садница биће засађени: копривић, црвени храст, гинко, тулипановац, оморика и други.

Осим овог, у наредном периоду планирано је да буду реконструисани и дрвореди у улицама Милоша Обилића, Краља Петра ИИ и другим.

Подсјећамо, крајем прошле годиине започела је реконструкција дрвореда на Булевару Степе Степановића с обзиром на то да су стара стабла америчког јавора (пајавца) у овом дрвореду у највећем броју завршила свој функционални и животни вијек. Тада су надлежне екипе уклањале оштећена и опасна стабла на дионици од раскрснице Булевара са Улицом цара Лазара према Студентском дому „Никола Тесла“.

Претходно је стручни тим извршио детаљан преглед и утврдио стање дрвореда, те је на основу те анализе израђен и пројекат реконструкције дрвореда, који ће бити спроведен у више фаза.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана