Вакциниција првом дозом "астра зенеке" и "спутњик ве"

Срна
Foto: Агенције

БАЊАЛУКА- Становници Бањалуке данас , без претходног заказивања, на Бањалучком велесајму могу да се вакцинишу првим дозама вакцина "астра зенека" и "спутњик ве".

Вакцинација се врши од 9.00 до 19.00 часова на вакциналном пункту у Бањалуци, саопштено је из Дома здравља.

Грађани ће, без претходног заказивања, моћи да буду вакцинисани до краја седмице. На располагању ће им бити прве дозе вакцина "астра зенека" и синофарм". Вакцинација ће се сутра вршити од 8.00 до 19.00 часова на вакциналном пункту, у сриједу, 4. августа, од 11.00 до 19.00 часова, а у четвртак, 5. августа, од 14.00 до 19.00 часова.

Вакцинација без заказивања биће вршена и у петак, 6. августа, од 14.00 до 19.00 часова, а доступне ће бити прве дозе вакцина "астра зенека" и "синовак".

Из Дома здравља Бањалука су навели да у суботу, 7. августа, неће бити организована вакцинација без претходног наручивања јер ће се тај дан вршити ревакцинација другом дозом кинеске вакцине "синофарм" у периоду од 8.00 до 15.00 часова. Како су навели, наставиће се вакцинација и на пунктовима у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине, а најављен је долазак 308 грађана, који ће се ове седмице вакцинисати на пунктовима у сеоским и приградским амбулантама породичне медицине.

Вакцинација се врши у амбулантама породичне медицине Драгочај, Поткозарје, Верићи и Пискавица, док ће сутра вакцинација бити организована у амбулантама породичне медицине Врбања, Залужани и Мишин Хан. У сриједу, 4. августа, вакцинација ће бити у амбулантама породичне медицине Српске Топлице, Карановац, Крупа на Врбасу и Бочац, а у четвртак, 5.августа у амбулантама породичне медицине Голеши, Кола и Агино Село. У петак, 6. августа, вакцинација ће бити организована у амбулантама породичне медицине Борковићи, Бронзани Мајдан и Стричићи.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана