Уз пјесму и весеље ученици Грађевинске школе испратили ђачке дане

Јасмина Перишић
Уз пјесму и весеље ученици Грађевинске школе испратили ђачке дане

Бањалука - Матуранти Грађевинске школе су уз пјесму и весеље у сриједу увече испратили ђачке дане међу успомене за цијели живот.

У блиставом издању и са нескривеним узбуђењем били су најљепши украс Трга Крајине. Дефиле бањалучке младости центром града до хотела "Босна", гдје је била организована матурска прослава, пратила је колона родбине, пријатеља и радозналих грађана, који нису крили одушевљење. Великим слављем од средње школе опростило се 129 ђака.

- Сви смо дотјерани као никада до сада и лијепи, а тако се и осјећамо. Школа је диван период у нашим животима, који се завршио. Када се матура заврши и слегну утисци, видјећемо шта ћемо и како даље. Планирам да наставим школовање у Новом Саду, гдје ћу настојати да се упишем на Правни факултет - рекла је матуранткиња Марија Зекановић.

За разлику од Марије, Мишо Келеман остаће у струци, јер себе види као будућег инжењера или архитекту те ће се уписати на Грађевински факултет у Бањалуци.

- Заувијек ћу памтити вријеме проведено у школским клупама. То је био један безбрижан период, којег ћу се сјећати по добром другарству и појединим професорима, који су били прави узори. Жао ми је што немам пратиљу, јер је у нашој школи знатно више мушкараца него дјевојака, али и то је живот - рекао је овај матурант.

Његов старији брат Бранко Келеман, који је дошао да га испрати, додаје да је поносан на Мишу, јер је један од најбољих ученика школе.

- Било ми је задовољством да му помогнем у избору матурског одијела, јер смо ми прије свега најбољи пријатељи. Од брата сам старији три године, па сам релативно скоро и сам пролазио кроз матурску грозницу. Лијепи су то тренуци, свечани и заиста за памћење - рекао је поносни Келеманов брат.

40. генерација

Директор Грађевинске школе Љубан Бајић нагласио је да је испраћена 40. генерација матураната, те да је прослава протекла у најбољем реду.

- Било је савршено. Матуранти су се веселили и на тај начин ставили тачку на један лијеп период у животу - рекао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана