Уз асфалт у Пријечане стиже и расвјета

Сања Амиџић
Уз асфалт у Пријечане стиже и расвјета

Бањалука - Изградња дионице пута у дужини од километар према насељу Пријечани почиње у петак, а вриједност ових радова је око 750.000 марака.

Вршилац дужности начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је јуче да је ово наставак изградње раније започете дионице пута према овом насељу.

- Направљене су мање измјене пројекта према којем ће саобраћајница бити проширена, а тротоар постављен само са једне стране. Ово је једна од захтјевнијих дионица, јер на око пола километра морају бити постављени потпорни зидови како би се то што квалитетније урадило. На том дијелу пута биће постављена одводна канализација и расвјета - казао је Сандић и додао да би радови требало да буду завршена у року од пола године.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Пријечани Младен Новаковић је казао да је градња дионице веома важна за ово насеље и да је становници са нестрпљењем чекају.

- Ова дионица ће се простирати на око пола километра до уласка у насеље. Након тога преостаје да се уради још тих 500 метара који су изузетно тешки за изградњу јер је терен неприступачан. Међутим, након уласка у насеље радови ће бити много лакши - казао је Новаковић.

Према његовим ријечима, на дијелу пута који је завршен 2015. године, а који је реконструисан лани, појавила су се поново мања оштећења, али то није ништа алармантно.

- Има мјеста гдје је саобраћајница мало утонула, шахтови су негдје искочили, појавила се трава уз ивичњаке, али како је то раније било, сада смо задовољни - казао је Новаковић.

Додао је да имају мањих проблема у саобраћају јер је пут узак, посебно када се сусретну аутомобил и аутобус па се неко до њих мора вратити и до пола километра како би се мимоишли.

Изградњу дионице пута у Пријечанима изводиће предузеће "МГ Минд" из Мркоњић Града, а надзор над извођачем имаће Градска управа.

Мост

Санација пјешачког моста у Пријечанима могла би ускоро почети пошто се сутра затвара тендер за избор извођача радова.

Вршилац дужности начелника Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић рекао је да су тендерску документацију преузеле двије фирме, тако да очекују да извођач радова буде изабран.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана