Утврђено 240 прекршаја нелегалне продаје

Ј. П.
Утврђено 240 прекршаја нелегалне продаје

Бањалука - Непрописно одлагање отпада и нелегална продаја на јавним површинама најчешћи су прекршаји на које комунална полиција наилази приликом контроле ових градских површина.

У Одјељењу комуналне полиције кажу да су од почетка године до сада издали више од 240 прекршајних налога, само због нелегалне продаје на јавним површинама.

- Велики дио активности усмјеравамо на контролу и стање јавних површина у граду. То је један од приоритетних задатака који обављамо свакодневно, било да је ријеч о пријавама грађана или током редовних обилазака града - рекли су у Одјељењу комуналне полиције.

Додају да су најчешће локације на којима се врши нелегална продаја Трг Крајине, улица Цара Лазара, Булевар војводе Живојина Мишића и тротоар испред тврђаве Кастел. 

- Углавном се ради о продаји одјеће, књига, ЦД-ова, као и  прехрамбених артикала. Такође, контрола заузимања јавне површине у сврху нелегалне продаје су честе на простору испред дворана "Борик" и "Обилићево", током одржавања разних манифестација - казали су у овом одјељењу.

Истичу да када је ријеч о контролама одлагања отпада, према Одлуци о комуналном реду, грађани пријављују стварање дивљих депонија и одлагање смећа мимо контејнера.
- Казна за овај прекршај за појединце је 100 КМ. Дивље депоније су откривене на Шибовима, Пониру, улици Милана Цвијетића и још неким мјестима - истичу у Одјељењу комуналне полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана