Усвојен ребаланс буџета града Бањалуке за ову годину од 155 милиона КМ

Срна
Усвојен ребаланс буџета града Бањалуке за ову годину од 155 милиона КМ

Бањалука - Одборници Скупштине града Бањалука усвојили су данас ребаланс буџета Града за ову годину у износу од 155 милиона КМ, чиме је износ у градској каси увећан за 20,9 милиона КМ.

Градски парламент прихватио је данас и одлуку о кредитном задужењу Бањалуке код Европске банке за обнову и развој /ЕБРД/ за финансирање капиталних пројеката од 7.823.320 КМ, односно до 4.000.000.00 евра, што ће бити искориштено за финансирање изградње водоводне и канализационе мреже на сеоском и приградском подручју.

Одборници градског парламента прихватили су данас и амандман градоначелника на приједлог одлуке о усвајању ребаланса буџета града Бањалука за ову годину на основу којег је предвиђено милион КМ за санацију штете настале усљед посљедњих обилних падавина.

Градски парламент данас је усвојио и одлуку да 1,6 милиона КМ буде издвојено за стипендирање ученика и студената за школску 2019/2020. годину, што је на нивоу ове.

Одборници су усвојили и одлуку о преношењу права власништва над ватрогасним возилом са Бањалуке на општину Шековићи, те низ одлука у вези са просторно-планском документацијом и имовинско-правним односима.

Градска Скупштина на данашњој сједници донијела је и одлуку о утврђивања статуса удружења од интереса за град из области борачко-инвалидске заштите, којом је седам удружења добило тај статус.

Овај статус добиле су градске организације бораца, породица заробљених и погинулих бораца инесталих цивила, ампутираца "Удас", удружење бивших логораша Другог свјетског рата и њихових потомака, Савез логораша, Удружење цивилних инвалида-жртава рата и Градски одбор СУБНОР-а.

Од данас, нови одборник у клубу СНСД-а је Наташа Марић Удовчић, умјесто Ненада Талића, који је средином априла именован за директора јавне установе Спортски центар "Борик".

На данашњој сједници градског парламента за вршиоца дужности начелника Одјељења за локални економски развој именован је Срђан Мијатовић, умјесто досадашњег начелника Раденка Лакетића који је средином априла именован за вршиоца дужности директора за комерцијалне послове у предузећу "Шуме Српске".

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана