Ускоро паркинг за 150 аута и аутобуса код Завода Др Мирослав Зотовић

Ј. Перишић, И. Пилиповић
Ускоро паркинг за 150 аута и аутобуса код Завода Др Мирослав Зотовић

Бањалука - Гужве и возила паркирана на саобраћајници код Завода за ортопедију, физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" ускоро би требало да постану прошлост.

На простору недалеко од раскрснице путева за Слатину и Пријечане, преко пута улаза у Завод са његове задње стране, биће изграђено нових 150 паркинг мјеста.

Тако ће бити растерећен улаз у ову чувену установу за опоравак и рехабилитацију, јер тренутно и приступна саобраћајница служи као паркиралиште. С тим се слаже и директор Завода др Горан Талић.

- Биће то значајна помоћ града Заводу. Сваки дан имамо око 1.000 пацијената и гужве на прилазу нашој здравственој установи су заиста велике. Нови паркинг донијеће растерећење - рекао је Талић. 

Градска управа расписала је тендер за избор извођача радова  изградње паркинга за потребе ове здравствене установе.

- Изградња паркинга поред мјеста за аутомобиле обухватиће и изградњу оборинске канализације и постављање јавне расвјете - рекли су у Градској управи.

Поред 150 мјеста за аутомобиле, нови паркинг ће имати и четири мјеста за аутобусе.

- Процијењена вриједност радова је 460.000 КМ - казали су у Градској управи.

Предсједник мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић је рекао да је град увидио да је изградња паркинг простора један од приоритета како за оне који посјећују Завод, тако и за мјештане Пријечана.

- Возила су до сада стајала дуж саобраћајнице, а сада ће слика бити другачија и саобраћај безбједнији - рекао је Тојагић.

Додаје да су имали најаве да ће паркинг бити рађен у склопу санације новог пута за Пријечане.

У предузећу "ДВД инжињеринг" које санира прошле године отворен нови пут за Пријечане, кажу да би по њиховим процјенама радови требало да буду завршени за десетак дана. 

- Тренутно се раде одводи који су узроковали оштећења. Биће завршени прије него што почне изградња паркинга - рекли су у овом предузећу.

Тестирање

Предсједник мјесне заједнице Пријечани Небојша Тојагић очекује да на новом путу, чије је асфалтирање у току, буду извршена и тестирања.

- Потребно је то јер се показало да посао из првог пута није урађен како треба. Начуо сам да су та тестирања рађена, те да би сада требало да буде све у реду - рекао је Тојагић.

Паприковац

Бројни грађани и удружења апелују на градске и републичке власти да што прије почне изградња и паркинга на подручју  Универзитетског клиничког центра Републике Српске на Паприковцу.

- Саобраћајне гужве на прилазу болници и њеној околини су ужасне и изградња паркинг простора је пријека потреба. Пјешаци у улици Др Јована Рашковића морају ходати коловозом јер су тротоаре заузела возила - кажу мјештани, пацијенти и они који долазе у УКЦ РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана