Ускоро наставак изградње моста у Чесми

В. П.
Ускоро наставак изградње моста у Чесми

Бањалука - Град је прихватио сугестију Свјетске банке за измјену пројекта новог моста преко ријеке Врбање у Чесми, тако да би радови требало да буду настављени у што краћем року, сазнаје "Глас Српске".

Тако ће бити испуњен услов које је поставио извођач радова "Приједорпутеви" да мост буде подигнут за 70 центиметара од пројектом предвиђене висине. 

- Пошто се град с тим сложио, већ је покренута процедура за  измјену грађевинске дозволе, тако да би радови ускоро требало да буду настављени - рекао је извор "Гласа Српске".

Истакао је да без обзира на то што ће се мијењати пројекат, неће доћи до повећања цијене радова изградње моста, чија је уговорена вриједност 1,7 милиона КМ.

Изградња овог моста обустављена је прије више од мјесец због захтјева "Приједорпутева" да се коригује пројекат који је рађен 2012. године.

Тражили су да се висина моста подигне због високог водостаја који је забиљежен у вријеме поплава 2014. године. То пројектанти коју су припремали документацију нису могли да предвиде, а извођач радова је био дужан да на то упозори инвеститора.

Камен темељац за изградњу овог моста положен је у новембру прошле године. Нови мост се гради око 15 метара низводно од постојећег старог и у поплавама оштећеног моста. Градња се финансира из кредита који је град подигао код Свјетске банке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана