Усијани телефони у Туристичкој организацији: И Хрвати вечерас на дочеку у Бањалуци

Милијана Латиновић
Foto: Град Бањалука/А. Чавић

БАЊАЛУКА - Телефони у Туристичкој организацији Бањалука усијали су се ових дана од позива туриста из Хрватске који планирају да православну Нову годину прославе у највећем граду Републике Српске.

Потврдила је то за "Глас Српске" стручни сарадник за односе с јавношћу у Туристичкој организацији Бањалука Бранка Бранковић, додавши да осим Хрвата вечерас у граду на Врбасу очекују и велики број гостију из Словеније и Црне Горе.

- Договорили су смјештај у Бањалуци и зову да се распитају за новогодишњи програм, те радно вријеме угоститељских објеката и да ли има организованог славља у њима – истакла је Бранковићева.

Све оне који Православну нову годину планирају дочекати у Бањалуци очекује етно спектакл - концерт ће одржати једна од најпопуларнијих вокалних солисткиња и интерпретаторки духовне и етно музике из Црне Горе Даница Црногорчевић.

Прије њеног концерта, од 21 час, у порти Храма Христа Спаситеља наступиће талентована дјевојчица Павлина Радовановић из Ораховца са Косова и Метохије, АНИП „Веселин Маслеша“, КУД „Пелагић“, КУД „Чајавец“, хор „Јединство“, група „Дар“ и Музички атеље Јелене Станишић.

Након програма испред Храма, у поноћ је предвиђен молебан поводом Нове године по Јулијанском календару.

Процјене су да је у Бањалуци током три вечери новогодишњих празника било око 70.000 посјетилаца.

Бранковићева истиче да је осим великог броја гостију из региона, махом Словенаца који традиционално већ годинама Нову годину прослављају у Бањалуци, у овом граду боравио и велики број гостију из Турске, Мађарске и Грчке.

Истакла је да је Бањалука од боравишне таксе за 11 мјесеци лани зарадила скоро 200.000 марака, што је 80.000 КМ више у односу на исти период годину раније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана