Уређују купалиште у Обилићеву, могућа и изградња мола

Александар Стојановић
Уређују купалиште у Обилићеву, могућа и изградња мола

Бањалука - Популарно градско купалиште код “Зеленог моста” ускоро ће бити потпуно спремно да дочека купаче. Како наводе из Градске управе, обала ће послије грађевинских радова бити уређена, а како “Глас Српске” незванично сазнаје, у плану је и изградња мола.

- Ових дана биће узети узорци воде да би био испитан њен квалитет, односно да ли је Врбас загађен на том дијелу, јер здравље купача не смије да буде угрожено. Поред тога трава је покошена, тушеви ће бити у функцији, а преостало је уређење обале послије радова на мосту и то нису већи захвати - казали су у Одсјеку за односе са јавношћу Градске управе.

Према информацијама до којих је дошао “Глас Српске”, најодговорнији људи Градске управе нису одбацили могућност изградње мола до средине ријеке ради привлачења туриста, али и већег уживања домаћих купача.

- Заправо идеја је дошла од сталних посјетилаца ове плаже, а видјећемо колико је дуг пут до њене реализације - рекао је наш извор.

Пензионер Милан Ђукић каже да већ 40 година спас од врелих љетних температура тражи у ријеци Врбас и на њеним обалама.

- Нема боље градске плаже од ове наше. Близу је града, има много садржаја, а када су велике врућине, ништа не помаже као Врбас. Сваке године овдје је велики број купача, од оних најмлађих до нас старијих и штета би била да ово купалиште буде запостављено. Нови мост је сада украс овог краја, а свакако да ће купалиште уз њега сада бити још атрактивније - рекао је Ђукић.

Студент Стефан Савић, који свако љето проводи на овом купалишту, каже да би требало поново направити терен за одбојку на пијеску.

- Због радова на мосту тај терен је уништен. Поред купања моје друштво и ја смо много времена проводили играјући одбојку и надам се да ће ускоро и тај проблем бити ријешен - навео је Савић.

На срећу, игралиште за малишане је нетакнуто.

- У нашем кутку играмо се током свих годишњих доба. Сигурно је да је најљепше љети. Понекад се и окупамо у Врбасу, али у воду улазим само када је неко од родитеља уз мене. Ова плажа и игралиште су најљепши у граду - каже једанаестогодишњи дјечак, који се представио само именом Петар.

Спасилачке службе

И ове године за безбједност купача и посјетилаца плаже бринуће се спасиоци из Ронилачког клуба “Бук”.

- Минимално два спасиоца ће обезбјеђивати плажу од 1. јула до 1. септембра сваког петка, суботе и недјеље од 10 до 18 часова - рекао је секретар ронилачког клуба “Бук” Мирослав Мишковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана