Уништавање комараца, неопходна заштита пчела

В. П.
Уништавање комараца, неопходна заштита пчела

Бањалука - Уништавање комараца на подручју града биће рађено данас од 20 до 23 часа и сутра од 4.30 до 6.30 часова, а посебно се упозоравају пчелари да у том времену заштите пчеле и кошнице, саопштено је из предузећа "Еко-бел".

- Један од начина заштите је наткривање пчелињих друштава картоном или неким другим приручним средствима - објаснили су у "Еко-белу".

Најавили су да ће запрашивањем третирати одрасле форме комараца, као и ларве.

- Планирали смо дезинсекцију у овом периоду на основу бројности ларви комараца и зато што се очекује нагли пораст температура које погодује развоју комараца - казали су у "Еко-белу".

Напоменули су да су осим праћења бројности ових инсеката у претходном периоду уништаване и ларве комараца на познатим стаништима.

- У питању су приобална подручја ријека, ушћа, грађевински ископи и сличне површине гдје долази до задржавања воде. Током 2017. године није примијећена појава нових станишта ларви комараца - рекли су у "Еко-белу".

Објаснили су да праћења траје од априла до краја августа.

- За потребе ларвицидних третмана бирају се препарати који су нешкодљиви по водену животну средину. Код запрашивања одраслих комараца користе се препарати нешкодљиви по корисне инсекте, животиње и људе - навели су у "Еко-белу".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана