Улице у новом руху

Сања Амиџић
Улице у новом руху

Бањалука - Обнова оштећених саобраћајница на подручју града увелико траје, а тренутно се санира Солунска улица у насељу Кочићев вијенац.

Из Градске управе су рекли да је до сада завршена обнова улице Иве Андрића, Војводе Пере Креце, Ђуре Даничића, те дио Козарске и улице Илије Гарашанина.

- Радови у Солунској улици у насељу Кочићев вијенац биће завршени до краја седмице. У овој улици биће постављен нови асфалт, те замијењени оштећени поклопци и сливне решетке на шахтовима - рекли су у Градској управи.

Нагласили су да ће до краја године бити обновљене и улице Војводе Момчила на дијелу од Хварске до Солунске улице, те Краља Николе и Козарска улица.

- Уговорена вриједност свих радова износи 355.000 марака, а рок за завршетак обнове преосталих саобраћајница је три мјесеца  - рекли су у Градској управи.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Кочићев вијенац Дарко Сабљић рекао је да ће обнова Козарске улице у овом насељу почети крајем седмице.

- Улица је у веома лошем стању, рупе су крпљене неколико пута тако да су створени различити слојеви асфалта. Ови прелази никако не одговарају возачима који возе овом улицом   - рекао је Сабљић.

Додао је да је овом дионицом велика фреквенција саобраћаја јер је ријеч о главној улица која води из града ка западном транзиту.

Мјештанка Кочићевог вијенца Милосава Гргић рекла је да су оштећења у Козарској улици настала давно, те да је било и вријеме да се то санира.

- Пут је лош, рупа је до рупе. Крпљење улице у претходном периоду очигледно није урађено како ваља због чега се поново мора обнављати ова саобраћајница - казала је  Гргићева и додала да је овом дионицом свакодневно прође на хиљаде возила.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Булевар Драго Вурдеља рекао је да ће у овом насељу бити саниране двије улице.

- Санација ће обухватити дио улице Војводе Момчила и Краља Николе јер су оне и најоштећеније у мјесној заједници - казао је Вурдеља.

Возачи

Возачи јавног превоза који свакодневно возе градским улицама кажу да на подручју града има саобраћајница којима је вожња права катастрофа.

- Има лоших путева, посебно у приградским зонама гдје су саобраћајнице оштећене и има рупа, то је случај управо у Козарској улици - рекао је возач Горан Тривић и додао да се на лоше путеве жале и путници.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана