Улице коначно добијају називе

Весна Поповић
Улице коначно добијају називе

Бањалука - За разлику од лани када ниједна улица није добила назив, ове године велики број саобраћајница добиће имена.

У Градској управи казали су да је у току ра­д на утврђивању назива улица у мјесним заједницама Мотике, Павловац и Чесма.

- У овој години утврђени су називи за 14 улица и то у насељима Петрићевац, Мотике и Пријечани - рекли су у Градској управи и додали да називи улица недостају и у насељима Драгочај, Рамићи и Пријаковци.

Објаснили су да иницијативу за давање имена улицама могу покренути заинтересовани грађани, органи, организације и институције.

- Комисија за припрему приједлога имена насеља, улица и тргова разматра иницијативе грађана, органа, организација и институција за давање имена насељима, улицама и трговима на подручју града те након разматрања иницијатива предлаже називе овлашћеном предлагачу. Након тога утврђени приједлог упућује се прво надлежној скупштинској комисији, а потом Скупштини града на усвајање - појаснили су у Градској управи.

Замјеник предсједника Комисије за утврђивање приједлога имена насеља, улица и тргова Миленко Јаћимовић рекао је да се ова скупштинска комисија само изјашњава о приједлозима које исфилтрира градоначелникова комисија.

- Градоначелник има своју комисију чији састав је само њему познат. Ми само добијемо готов приједлог и прије слања у скупштинску процедуру кажемо да, не или смо уздржани - рекао је Јаћимовић.

Предсједник МЗ Чесма Миладин Маличевић рекао је да 13 улица у овом насељу већ око три године чека назив.

- У цијелом насељу које има око 6.000 људи само четири улице имају назив и то ствара конфузију. Рачуни и остала пошта не долазе на вријеме или поштари не знају како да пронађу поједине становнике - рекао је Маличевић.

Табле

Одјељење за комуналне и стамбене послове и послове саобраћаја лани је набавило 178 табли са називима улица и 83 поцинчана стуба. Поред тога, обновљене су табле у 148 улица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана