Уклоњено уско грло у саобраћају дијела Јеврејске улице

Игор Пилиповић
Уклоњено уско грло у саобраћају дијела Јеврејске улице

Бањалука - Реконструисани дио Јеврејске улице између улица Доситеја Обрадовића и Васе Глушца пуштен је у функцију а возачи и пјешаци не крију задовољство због бржег и лакшег кретања кроз овај дио града.

- Презадовољан сам оним што је урађено. Раније је ту било саобраћајно уско грло. Једва сам дочекао да оно мање брдо које није имало никакву функцију и представљало је право ругло буде уклоњено. Изградњом тротоара и коловоза овај дио Јеврејске није само добио љепши изглед већ су много добили пјешаци и аутомобили којима је олакшано кретање до центра града - рекао је један од возача који често пролази поменутом улицом, Раденко Стајчић.

Додао је да је одличан потез била и изградња споја улица Васе Глушца и Гавре Вучковића која се наставља на овај дио Јеврејске улице.

- У великој мјери је растерећен саобраћај  - казао је Стајчић.

Жељко Ковачевић који често користи ову релацију каже да сада много брже долази на циљ.

- Сјећам се да је ово било у плану прије 40 година и ево коначно је направљено. Како је било прије, сада је одлично. Мишљења сам да уличице које се овдје спајају треба мало уредити - рекао је Ковачевић.

Да је пјешацима олакшан пролазак овим дијелом града слажу се многи становници насеља Борик.

- Много лакше и безбједније је ходати тротоарима. Примијетила сам и да је саобраћајна гужва мања. Изградња овог дијела улице као и споја који је раније урађен је прави потез - рекла је становник овог насеља Милена Нарић.

Њен комшија Никола Китић каже да су тротоари били најпотребнији.

- Немам замјерки. Све је урађено како треба, мени као пјешаку најважнији су тротоари али примјећујем и мање гужве - казао је Китић.   

У Градској управи кажу да је проширен дио саобраћајнице дужине 70 метара.

- Постављен је нови асфалт и исцртана хоризонтална сигнализација, изграђени су тротоари, те дио оборинског колектора за одвођење воде са саобраћајнице - рекли су у Градској управи.

Додали су да је изграђена саобраћајница ширине шест метара, док су тротоари широки по два метра.

Инвестиција

У Градској управи кажу да је укупна вриједност радова 67.223 КМ а да је извођач је било предузеће "Грађење Ђурић".

- Вриједи напоменути да су радови завршени знатно прије уговореног рока који је био 20. новембар - рекли су у Градској управи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана