Уграђена два лифта за превоз инвалида

Дајана Врањеш
Уграђена два лифта за превоз инвалида

Бањалука - Двије лифт платформе за особе са инвалидитетом уграђене су у новој спортској дворани "Центар" како би им био омогућен приступ спортским теренима и свлачионицама. Вриједност лифтова је око 40.000 КМ.

Изведене радове обишли су градоначелник Игор Радојичић и представници Кошаркашког клуба инвалида "Врбас", којима ће уградња ове опреме помоћи да равноправно са осталим спортистима користе нову спортску халу.

- Раније су већ прилагођене двије свлачионице за лица са инвалидитетом, а од сада су у функцији и два лифта која ће им омогућити приступ терену и свлачионицама - рекао је Радојичић.

Чланица ККИ "Врбас" Биљана Недић изразила је задовољство због уградње нових лифтова у овој дворани, истичући да је ово својеврсна награда за клуб који се константно бори за боље услове својих чланова.

- Нова дворана испуњава све потребне услове да би лица са инвалидитетом могла да се баве спортом - казала је она. Према њеним ријечима, у посљедње вријеме је на подручју града евидентан напредак на укидању архитектонских баријера, које особама са инвалидитетом представљају велику сметњу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана