Ученици и професори Пољопривреднe школe испекли златну медаљу

Невена Бунић
Ученици и професори Пољопривреднe школe испекли златну медаљу

Бањалука - Пољопривредна школа награђена је "Великом златном медаљом" за квалитет рада на 12. међународном сајму образовања "Путокази" у Новом Саду, који је одржан од 6. до 8. марта.

Директор ове образовне установе Еди Ханеш је казао да је златна медаља плод вишегодишњег рада.

- Конкуренција је била јака, јер су се на сајму представили предшколске установе, основне и средње школе и универзитети из Србије, Хрватске, Црне Горе и других држава и тиме наше признање добија на тежини. Дужи низ година срађујемо са новосадским сајмом у вези са квалитетом производа које праве наши ученици на пракси. У претходним годинама освајали смо златне, сребрне и бронзане медаље за те производе и они су то препознали и додијелили нам награду за свеукупан рад - рекао је Ханеш и нагласио да је Пољопривредна школа била једина средња школа из Бањалуке која је учествовала на сајму.

Истакао је да оваква признања имају велики значај за једну средњу школу.

- То је потврда да вриједимо, да квалитетно радимо. Сигурно да нам, као образовној институцији, дижу рејтинг и углед и велики су подстицај за рад ученицима и радницима школе. Наша школа учествује у бројним пројектима и конкурсима у држави и региону, на које је претходно потребно аплицирати, па нам освојене награде значе и у том смислу - казао је Ханеш.

Пољопривредна школа је освајач бројних медаља и признања у претходним годинама.

- Прије рата смо освајали награде од града. Једна од значајнијих је и она из 2008. "Еурека Брисел", за постојаност и квалитет рада, коју смо добили од Свјетског салона проналазака, истраживања и нових технологија, као једна од ријетки стручних школа у Европи - истиче Ханеш.

Један од сљедећих пројеката које планирају је отварање сиране у склопу школе, које је планирано у априлу. Имају 70 хектара земље, од тога десет хектара воћњака, 500 метара квадратних заштићеног простора, радионицу за прераду воћа и поврћа, као и пекару.

Међу најстаријим школама

Еди Ханеш истиче да је Пољопривредна школа основана 1923. године и да је једна од најстаријих образовних установа у БиХ.

- Тренутно имамо 746 ђака и 31 одјељење. Смјерови у школи су ветеринарски, прехрамбени и пољопривредни техничар, цвјећари-вртлари, месари и пекари - рекао је Ханеш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана