Ученици Центра "Заштити ме" и Угоститељске школе затворили сезону матура ФОТО

Ј. Са.
Foto: ГС

БАЊАЛУКА - Ученици Центра "Заштити ме" вечерас су прославили матуру у сали Центра, док су ученици Угоститељско-трговинско-туристичке школе своје славље започели на Тргу крајине и у парку Петар Кочић, чиме је уједно завршена овогодишња сезона матура.

Родитељи, пријатељи и познаници дошли су да матуранте Центра испрате  на забаву, а њима су, онако свечано обученима и узбуђенима уручене дипломе за крај школовања.

Матурантица Центра "Заштити ме", рекла је да се данас осјећа лијепо и да је сретна, те да ће јој много недостајати другари и разредница, али да једва чека да се запосли и почне самостално да плаћа рачуне.

Бојан Остoјић , такође матурант овог Центра, каже да је у исто вријеме сретан и тужан.

- Сретан сам што сам завршио школовање, али сам тужан због растанка са другарима - рекао је весели матурант.

Како каже план му је да, као и његова другарица, пронађе запослење, те да ради као пекар.

Марко Вуковић матурант Центра "Заштити ме" осјећа се узбуђено што је завршио школу, али ће му фалити другари. 

- Недостајаће ми другари, али ми је драго да је готово - рекао је Вуковић. 

Матурантица Угоститељско-трговинско-туристичке школе Божана, која је завршила за туристичког техничара, каже да је веома узбуђена што је завршила школу и што је напокон дошао данашњи дан, дан који су сви дуго чекали.

- Сви смо узбуђени. Четири године смо ово чекали - рекла је Божана истичући да планира да се усавршава у шминкању, јер је то занима. 

- Највише ћу памтити друштво и наше шале и велике одморе - каже прекрасна Божана која је уз подршку родитеља дошла у парк да са другарима из школе прослави крај средњошколских дана.

 

Њен другар из школе Веселин, завршио је за кулинарског техничара, а како каже, матура је круна школовања и никада не зна гдје ће га пут одвести.

- Ово је моменат који сам дуго чекао. Волио бих да своје даље усавршавање наставим на Гастрономском факултету, али и да паралелно са тим радим и тако родитељима олакшам финансијску ситуацију - каже Веселин.

Немања Божић завршио је такође за кулинарског техничара, те дуго већ ради у струци, и драго му је што је успио да упише и заврши оно што воли.

Како каже, пут га тренутно води на Факултет саобраћаја и веза.

- Кулинарство, гастрономија и све везано за храну је нешто што мене истински чини сретним. Радим као кухар у једном ресторану већ дуго, али ипак желим да се опробам и у нечему изван кухиње и мимо шерпи и шпорета - прича Божић док позира фотографима са тетком и тетком. 

Матуранте су до Хотел Боске, гдје су наставили славље, традиционално, уз пјесму и у веселом расположењу испратили трубачи. 

А као пратња једном од матураната била је и маскота меде која није жељела да открије свој идентитет, а инспирација јој је био Спидерман који је прије неколико дана са матурантима Технолошке школе продефиловао улицама града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана