У угоститељским објектима скоро да нема слободних мјеста за новогодишње празнике

 Јана Кезић
У угоститељским објектима скоро да нема слободних мјеста за новогодишње празнике

БАЊАЛУКА - Иако је до Нове године остало још 30 дана, у угоститељским објектима и хотелима кажу да је већ сад немогуће наћи слободно мјесто за прославу најлуђе ноћи, а заинтересованима не сметају ни цијене које су за 10 до 30 одсто више у односу на прошлогодишње.

Смјештајни капацитети су и до 90 одсто попуњени и скоро да је немогуће наћи слободну собу током новогодишњих и божићних празника. 

Предсједник Управног одбора Удружења послодаваца угоститељства и туризма РС Златан Татић потврдио је за “Глас Српске” да су резервације у кафићима, ресторанима и хотелима при крају. Нагласио је да су цијене услуга у односу на прошлу годину више за око 30 одсто.

- У хотеле долазе махом гости из Словеније, као и сваке године, јер им је Бањалука атрактивна локација. Ове године су много боље понуде и у угоститељским објектима него лани, јер нема ограничења због короне - рекао је Татић.

У хотелу “Славија” кажу да су им капацитети попуњени око 95 одсто.

- Смјештај су већином резервисали гости из Словеније, а цијене су у односу на прошлу годину више за десет одсто. За наше сталне госте имамо и попусте те пакете, због којих се радо враћају - рекли су за “Глас Српске” у овом хотелу. Додали су да ноћење за двије особе са боравишним таксама кошта 152 КМ.

Капацитети су попуњени и у хотелу “Босна”, гдје кажу да имају слободних још десетак соба.

- Потражња је ове године заиста велика, боља него лани, а цијене су на прошлогодишњем нивоу. Гости нам долазе из Словеније, Аустрије и Србије - рекли су у хотелу “Босна”. Нагласили су да организују новогодишњу прославу у Кристалној сали. За ноћење у једнокреветној соби у овом хотелу потребно је издвојити 131 КМ, а у двокреветној 185 КМ.

И у хотелу “Видовић” увелико попуњавају капацитете за празнике, а цијене су за десетак КМ више у односу на прошлу годину.

- Нећемо мијењати цијене за новогодишњу ноћ. Једнокреветна соба кошта 112,80 КМ, док је двокреветна 155,60 КМ - рекли су у овом хотелу.

И у кафанама се тражи мјесто више за најлуђу ноћ.

У угоститељском објекту “Бањалучки сплав” кажу да су цијене нешто више него лани, те да је попуњено 70 одсто резервација.

- Мени нам је богатији него лани. Карта за сједење која обухвата вечеру са пићем добродошлице кошта 120 КМ, а карта за стајање са хладном платом и пићем добродошлице 70 КМ - рекли су у “Бањалучком сплаву”.

У популарној “Кафани” казали су да, осим домаћих гостију, имају доста резервација туриста из Словеније.

- Цијене су на нивоу лањских, од 90 до 200 КМ по особи - казали су у “Кафани”. У кафани “Балкан” рекли су да уплате за жене износе 25 КМ, а за мушкарце 35 КМ. 

Концерти

Град ће издвојити више од 100.000 КМ за организацију новогодишњих концерата на отвореном. Они који одлуче да новогодишњу ноћ проведу на овај начин, уживаће уз наступе група “Легенде” и “Галија”, те Гоце Тржан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана