У септембру градња нове саобраћајнице од Паприковца према Лушу

Срна
У септембру градња нове саобраћајнице од Паприковца према Лушу

Бањалука - Градска управа Бањалука данас је расписала тендер за изградњу новог пута који ће повезивати насеља Лауш и Паприковац, за шта је Влада Републике Српске обезбиједила више од два милиона КМ.

Већ у септембру могла би почети изградња саобраћајнице преко некадашњег воћњака, која би требало да смањи гужве у овом дијелу града, рекао је Срни начелник градског Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Он је рекао да ће ово бити један од најзначајнијих пројеката из области саобраћаја за који је Влада Српске обезбиједила више од два милиона КМ.

“Уколико не буде проблема током јавне набавке, радови би могли почети већ у септембру”, каже Сандић.

Сандић је навео да је пројектом предвиђена изградња саобраћајнице у дужини од 800 метара, са 80 метара дугим вијадуктом, која ће спојити Санску улицу у насељу Лауш, од Цркве преко “Економије” до Улице Јована Рашковића у насељу Паприковац, гдје се прави нова раскрсница са Зеленгорском улицом.

Он је истакао да се изградњом ове саобраћајнице очекује растерећење Карађорђеве улице, али и много боља веза између насеља Лауш, Паприковац и Петрићевац, који су до сада били повезани само преко Санске улице, која је уска и стрма.

“Везом Лауша и Паприковца, те даље преко Ловћенске улице, врло брзо ће моћи да се дође до Петрићевца и даље до кружног тока на западном транзиту код жЦентрумаж”, навео је Сандић.

У оквиру градње ове саобраћајнице, биће припремљена и комплетна инфраструктура за будуће насеље, односно фекална и кишна канализација, те водовод и расвјета. /крај/бв/ат

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана