У недјељу прва “Породична шетња”

А.Т.
У недјељу прва “Породична шетња”

БАЊАЛУКА - Чланови Удружења вишечланих породица “Четири плус” организоваће прву “Породичну шетњу” у недјељу, 19. септембра са почетком у 11.55 часова како би промовисали важност породице и указали да је она темељ друштва.

Предсједник овог Удружења Јован Радовановић казао је за “Глас Српске” да ће и породице са мање чланова, као и оне вишечлане тај дан поносно парадирати градским улицама, на потезу од Градске управе до Трга Крајине, уједињени под слоганом “Да нас буде више”.

- Главна мисија овог догађаја је да се покаже сва љепота и снага породице, као и да се подигне свијест грађана о значају дјеце и њиховог мјеста у заједници - казао је Радовановић и додао да су на манифестацију сви добродошли.

Нагласио је да се суочавамо са проблемом пада наталитета и чињеницом да млади све више напуштају отаџбину и одлазе у иностранство.

- Породица је нешто чиме треба да се поносимо. Само уједињени можемо да ојачамо институцију породице, да подстакнемо подјелу одговорности између родитеља и друштва и да пружимо једни другима подршку у остваривању онога што је најбоље за нашу дјецу - истакао је Радовановић.

Он је апеловао на Владу Републике Српске и градске власти да и они пруже подршку вишечланим породицама како би утицали на повећање наталитета.

Према његовим ријечима, чланови овог Удружења на прољеће планирају реализацију пројекта чији је циљ заштита биодиверзитета.

- Идеја је да свака од 800 регистрованих породица у нашем Удружењу засади по једно дрво, чиме би створили дрворед од 8.000 стабала. За овај пројекат смо тражили финансијску подршку града од 10.000 КМ, међутим одобрен нам је износ од 3.600 КМ - казао је Радовановић.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана