У недјељу бесплатан превоз на обиљежавање 140 година Саборног храма у Тузли

С.Ђ.
Foto: Архива

БАЊАЛУКА - Град Бањалука обезбиједиће превоз за све заинтересоване, који желе да у недјељу, 26. јуна присуствују обиљежавању 140 година постојања Саборног Храма Успења Пресвете Богородице у Тузли.

Тим поводом, у Тузлу ће доћи Његова светост патријарх српски Порфирије.

- Суграђани који желе да присуствују овом догађају у Тузли за бесплатан превоз аутобусима из Бањалуке, могу се пријавити у Градској управи путем броја телефона: 051/244-595 – саопштили су из Градске управе Бањалука.

Како је наведено у допису Српске православне црквене општине тузланске, овај догађај доприноси афирмацији и валоризацији културног потенцијала, традиције и културне посебности српског живља у Тузли и очувања српске културне баштине.

Саборна црква грађена је осам година, у периоду од 1874. до 1882. године. Комисија за очување националних споменика 2007. године прогласила је цркву националним спомеником БиХ.

- Представља једну од најљепших и најбоље очуваних православних цркава не само у Тузли него и на ширим просторима сјевероисточне БиХ. Већ 170 година сједиште Епархије зворничко-тузланске - наводе из Српске православне црквене општине тузланске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана