У насељу Борик отворен терен посвећен Слађани Голић: Играјте кошарку, вјерујте у себе ФОТО

Mozzart
Foto: Александар Чавић

Сањајте свој сан, играјте кошарку, вјерујте у себе! То је порука која је послата са свечаног отварања 86. кошаркашког игралишта у склопу велике Mozzartове акције „Сто терена за једну игру”.

Бањалука је добила другу плаву оазу под обручима, овога пута у насељу Борик. Терен је назван по прослављеној кошаркашици Слађани Голић, а догађају је присуствовао градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, као и велики број становника овог краја.

Сви они су најприје уживали у ревијалном мечу ЖКК Млади Крајишник и ЖКК Орлови, током којег се звијезда дана борила са емоцијама док је примала честитке на сјајној каријери. Чланица чувене сребрне генерације с краја осамдесетих и почетка деведесетих изразила је велику захвалност на овом гесту.

“Ово је остварење мог великог сна, јер је кошарка цијели мој живот. С обзиром на то да нисам тренер, јер сам превише блага за тако нешто, моја мисија је била да окупим омладину, да будем примјер, те се надам да ће овај терен бити пун дјевојчица и дјечака, чак и рекреативаца. Правићемо турнире и чинићемо да овај терен не буде запостављен. Желим да се захвалим компанији Mozzart, велика је ово част. Хвала Граду Бањалуци и градоначелнику Драшку Станивуковићу на великој подршци – рекла је Голићева.

Чувена кошаркашица посебно је била дирнута њеним осликаним ликом на великој табли крај терена, на коме је жељела да буду исписане речи: „Сањајте свој сан, мени се остварио. Играјте кошарку! Вјерујте у себе”.

“Као дјевојчица од 16 година нисам мислила да ћу остварити свој сан, али све ми се остварило и желим свакој дјевојчици и дјечаку да доживи оно што сам ја прошла. Живим од успомена – рекла је Слађана.

Мисија Mozzartа је да обнови 100 терена у Србији и региону и тако пошаље поруку о важности спорта, социјализације, дружења међу вршњацима и здравог начина живота.

У Републици Српској претходно су обновљена два терена - игралиште у Добоју, које је названо по кошаркашком хероју овог града Огњену Кузмићу, а потом су Жарко Паспаљ и Ратко Николић отворили реконструисан мултифункционални терен у бањалучком парку Младен Стојановић.

“Ово је други терен који компанија Mozzart поклања нашем граду, а први откад сам ја градоначелник. Насеље Борик је сада добило један квалитетно урађен терен гдје млади могу да се окупљају и баве спортом. Град ће додатно уредити овај простор теретаном на отвореном и парком”, нагласио је Станивуковић, који се захвалио Голићевој што мотивише младе да се баве спортом: “Порука коју нам је Слађана послала је да циљамо далеко, да циљамо на мјесец, па и ако промашимо, увијек ћемо се наћи међу звијездама”.

Све ове мотивационе поруке чуле су талентоване кошаркашице ЖКК Млади Крајишник, у коме је Голићева поникла и ЖКК Орлови.

“Терен смо посветили госпођи Слађани Голић, јер сматрамо да је то она својим успјесима заслужила, а поклањамо га свим кошаркашима и кошаркашицама Бањалуке”, нагласила је Селма Салкановић, руководилац Дирекције корпоративних послова компаније Mozzart.

Послије свечаног отварања терена одржано је хуманитарно шутирање тројки. За сваку погођену тројку, компанија Mozzart донирала је по 100 КМ, а укупно је прикупљено 1.500 КМ за лијечење суграђанке Мирјане Јојић, која је позната по свом хуманитарном раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана