У мају у Бањалуци конференција о Руско-српским односима

СРНА
У мају у Бањалуци конференција о Руско-српским односима

БАЊАЛУКА - Међународна конференција "Руско-српски односи у контексту формирања многополарног свјетског поретка: искуства и перспективе" биће одржана 18. маја у Бањалуци у оквиру фестивала "Дани Русије у Републици Српској".

Циљ догађаја је разматрање на експертском нивоу руско-српске сарадње на фону савремене трансформације међународног система и глобалних политичких потреса и указивање на могуће изазове и перспективе даље сарадње, саопштено је из Књижевног удружења "Сусрет" Требиње, које је организатор конференције.

На скупу ће бити представљан алтернативни експертски поглед на улогу Русије и мјесто Балкана у контексту формирања новог мултиполарног свјетског поретка.

На конференцији могу учествовати руски и страни држављани, млади стручњаци из области међународних односа, политике, економије, историје Балкана, активисти јавних организација које се баве међународним активностима и питањима јавне дипломатије, представници локалних и регионалних власти и владиних агенција, студенти, наставници специјализованих факултета и новинари специјализовани за балканска питања.

Организатор конференције је Књижевно удружење "Сусрет" Требиње уз подршку Фонда "Горчаков", Представништва Републике Српске у Русији, Министарства за научнотехнолошки развој и високо образовање Српске, Центра за друштвено-политичка истраживања Републике Српске, Амбасаде Русије у БиХ, Руског дома у Београду, Универзитета у Источном Сарајеву, Центра за међународну сарадњу "Руско-балкански дијалог", "Руско-балканског центра за пословну сарадњу и културу" и Балканског клуба Научног студентског друштва Московског државног института за међународне односе Министарства спољних послова Русије.

Пријаве и сва питања могу се слати на мејл милана.селена@гмаил.цом. Рок за достављање пријава за учешће на конференцији је 30. април, а имена учесника биће објављена 5. маја. На крају догађаја, свим учесницима ће бити издати сертификати који потврђују учешће у програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана