У Јагарама почела изградња секундарне водоводне мреже

Srna
У Јагарама почела изградња секундарне водоводне мреже

БАЊАЛУКА - У насељу Јагаре, у бањалучкој Мјесној заједници Карановац, данас је почела изградња секундарне водоводне мреже за становнике овог краја, пројекта који је у овој фази вриједан око милион КМ.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао отварању радова у Јагарама, нагласио је да ће завршетком овог посла домаћинства у Јагарама и Карановцу први пут добити стабилно снабдијевање градском водом.

"Ово је завршна фаза рјешавања проблема водоснабдијевања у Јагарама и Карановцу, што је био један од приоритета Мјесне заједнице Карановац. У првој фази радова направљена су два велика резеровара и потисни цјевовод, а у другој фази биће изграђено око седам километара секундарне мреже. Најважније је да ће становници овог краја добити стабилно снабдијевање градском водом. Очекујемо да прва домаћинства већ ове јесени добију воду", рекао је Радојичић новинарима.

Предсједник Савјета Мјесне заједнице Карановац Бошко Вуксан рекао је да ће завршетком овог пројекта бити покривено комплетно становништво Карановца, Јагара, Дуципоља, али и шире.

"За нас, мјештане, снабдијевање водом је било питање и опстанка и останка на овом простору", нагласио је Вуксан. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана