У хуманој мисији више од 100 радника Електрокрајине

Александар Стојановић
У хуманој мисији више од 100 радника Електрокрајине

Бањалука - Актив добровољних давалаца крви “Електрокрајине” организовао је у петак акцију даривања ове драгоцјене течности у којој је учествовало више од 100 радника.

Портпарол “Електрокрајине” Предраг Клинцов рекао је да су радници овим подухватом исказали племенитост и хуманост, јер су крв дали како би спасили нечије животе.

- Познато је да Завод за трансфузију кубури са залихама крви и свака оваква акција им је од велике важности и свакако је добродошла - казао је Клинцов.

Према његовим ријечима, у априлској акцији даривања крви имали су и “госте” из других електроенергетских предузећа из Републике Српске и Србије, а септембарску су обавили самостално.

- Можемо рећи да смо задовољни, јер у свакој новој акцији имамо десетак нових добровољних давалаца, што је за сваку похвалу - истакао је Клинцов.

Радник “Електрокрајине” Перо Бакић, који је у петак даровао крв по 55. пут, позвао је све послодавце и приватнике да организују акције у својим предузећима.

- Живимо у тешким временима, када је даривање крви веома важно. Многи људи су болесни, а сви који су у могућности треба да помогну у овој хуманој мисији. Дарујем крв још од 1982. године и планирам да наставим док год будем могао - казао је Бакић.

Радница Сања Бундало каже да је крв почела даривати прије четири године и да је ово осми пут да учествује у овом хуманом подухвату.

- Радо се одазивам свакој акцији које предузеће организује, зато што је то хуман чин. Требало би да што више подигнемо свијест колико је овако нешто заиста важно јер се ради о спасавању људских живота - рекла је Бундало.

Милош Челебић је истакао да је задовољан што је могао да дарује крв у овој акцији и тако помогне онима којима је ова драгоцјена течност најпотребнија.

- Планирам и у будућности да добровољно дајем крв и позвао бих све који су у могућности да учине исто - закључио је Челебић.

Акција, коју овај актив спроводи већ 20 година, организује се два пута годишње, у априлу и у септембру.

 Колегијалност

Радници “Електрокрајине” заједно са колегама из шест електропривредних предузећа из Српске, БиХ и Србије у априлу су прикупили више од 100 доза крви. У априлској акцији помогли су им колеге из хидроелектрана на Дрини и Требишњици, неколико матичних предузећа, Рудника и Термоелектране “Угљевик”, “Електродистрибуције” Крагујевац и “Електропреноса БиХ”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана