У духу Кочићевог стваралаштва: До краја јуна отворен позив за додјелу „Кочићеве награде“

ГС
У духу Кочићевог стваралаштва: До краја јуна отворен позив за додјелу „Кочићеве награде“

До краја јуна отворен је јавни позив за додјелу „Кочићеве награде“ за 2023. годину, која се додјељује за цјелокупно дјело писано на српском језику из области књижевности, лингвистике и књижевне критике које одликују високе научне, умјетничке и стручне вриједности у духу Кочићевог стваралаштва.

Ова награда се састоји од Повеље и новчаног износа у висини од 3.000 КМ.

Кандидата за „Кочићеву награду“ могу предложити: удружења књижевника, издавачи, библиотеке, образовне и научне институције из области српског језика и књижевности, те појединци, уз обавезу да приједлог буде достављен у писаној форми са образложењем.

Приједлози се достављају Одјељењу за друштвене дјелатности Градске управе Града Бање Луке, путем пријемне канцеларије Градске управе – канцеларија 14, у затвореној коверти, са назнаком: за додјелу „Кочићеве награде“ за 2023. годину, или путем поште – препоручено, на адресу: Град Бања Лука, Градска управа, Одјељење за друштвене дјелатности, Трг српских владара 1, 78 000 Бања Лука.

Рок за подношење приједлога је 30. јун 2023. године.

 

Конкурс за награду „Змијањче“ 

Организациони одбор 58. Кочићевог збора расписао је Конкурс за награду „Змијањче“ за литерарни рад на слободну тему.

Радове је потребно послати до 27. јуна 2023. године на адресу: Удружење књижевника Републике Српске, ЗА КОНКУРС „ЗМИЈАЊЧЕ“, Веселина Маслеше 20, 78000 Бања Лука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана