У четвртак отварање "Зимске чаролије" у Бањалуци

ГС
Foto: илустрација

Отварање манифестације "Зимска чаролија" планирано је за четврткак, а тим поводом ће у центру града први пут бити постављена дигитална јелка.

Град се припрема да уплови у до сада невиђену "Зимску чаролију", а мноштво лампица, новогодишње јелке, прекрасне декорације и посебно уређена кућица Дједа Мраза у парку "Петар Кочић" само су мали дио чаролије која ће употпунити и уљепшати предстојеће празнике.

"Жеља нам је била да ове године направимо једну лијепу урбану и културну причу, која ће својим изгледом да увесели прије свега наше суграђане, како наше најмлађе, тако и старије, али и туристе који посјећују наш град", поручила је Милада Шукало, савјетница градоначелника за друштвене дјелатности.

Како би створили угодан амбијент суграђанима, али и туристима, током предстојећих празника, новогодишњим декорацијама биће украшен комплетан центар града, па ће тако у потпуно другачијем издању бити и Господска улица, а украшени ће бити и зграда Градске управе као и Бански двор, преносе Независне.

"По први пут ће и парк 'Петар Кочић' бити нешто другачије уређен, а планиран је богат садржај за најмлађе. Са великом пажњом су одабране и новогодишње кућице, које ће ове године бити посебно декорисане и имати другачији изглед у односу на досадашњи", рекла је Шукало.

Истакла је да ће на Тргу Крајине бити постављено клизалиште и луна-парк, а план је да се током трајања програмских активности у данима викенда обустави саобраћај на дијелу главне градске саобраћајнице, како би сви посјетиоци могли несметано уживати у празничној чаролији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана