У бањалучком насељу вода однијела мост, угрожена безбједност дјеце

ГС
Foto: Саша Чавраг

БАЊАЛУКА - Усљед обимних падавина, које су се излиле у Улици Диане Будисављевић у насељу Дебељаци, дошло је до урушавања моста, односно његовим урушавањем створена је огромна рупа, која угрожава безбједност мјештана овог дијела града.

Наиме, од урушавања моста је прошло 20 дана, али иако су надлежни поставили траку за ознаку опасности, још се чека санација.

Ради се о главној улици овог насеља, те како каже Дејан Штрбац, члан Савјета ове МЗ, за "Независне", овуда дневно прође и до 2.000 људи као и велики број дјеце на путу за школу.

Како је Штрбац објаснио, падавине су проузроковале рушење моста, а дио моста је однијела вода.

"Однесена је ограда моста, на мјесту гдје је био мост су остале велике рупе, а као посљедица овога дошло је и до пропадања пута", истиче Штрбац.

Како додаје, надлежна градска одјељања и инспекције су излазиле на терен, означиле траком мјесто гдје је мост био, али према његовим ријечима, послије тога није ништа санирано.

"Ово представља највећу опасност за дјецу која овдје пролазе када иду у школу, а ако се ово не ријеши може доћи и до обустављања саобраћаја", каже Штрбац.

Како је казао један мјештанин Дебељака, при урушавању моста једну страну је однијела вода која тече асфалтом када пада киша.

"Овдје је прије био одводни канал, који је воду одводио до потока, али када се радио водовод њега је само затрпао извођач радова, тако да сада вода тече саобраћајницом", казао је он.

Овдје се, према његовим ријечима, јавља још један проблема, а то је могућност настанка клизишта.

"Овим проблемима су угрожени ђаци који сваки дан иду у школу, затим градски аутобус на линији 3Б, али и остала возила јер на том потезу има више од 500 домаћинстава", казао је он.

Са друге стране, из града најављују рјешење овог проблема, јер, како каже Бојан Кресојевић, градски менаџер, мост ће у догледно вријеме бити саниран.

"Инспекција је одмах изашла на терен, након чега је обавијештено надлежно одјељење, тако да у зависности од динамике рада можемо очекивати санацију", закључује Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана