У бањалучком насељу Ада засађена стабла каталпе

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић заједно са мјештанима, започео је прољећну акцију садње дрвећа, а прва стабла каталпе засађена су у Улици палих бораца у Ади.

- На овом мјесту бити засађено 50 садница каталпе, лијепог украсног дрвета које има лист у облику срца, па ту можемо наћи и симболику, јер се у близини налазе зграде у којима живе породице погинулих бораца, чији су чланови дали животе за нас - рекао је Станивуковић.

Он је навео да за прољећну и јесењу садњу дрвећа, Град издваја око 100.000 КМ, нагласивши да жели да Бањалука из године у годину потврђује епитет града зеленила.

Мјештанка Аде Тијана Мирковић захвалила је Граду на донацији садница и нагласила да је њихово насеље лијепо, а да ће са новим садницама бити још љепше.

У оквиру прољећне акције садње, данас је засађено и пет стабала јапанске трешње на зеленој површини у Улици Теодора Колокотрониса, у близини тврђаве Кастел.

Из Одјељења за комуналне послове наводе да ће наставак акције прољећне садње бити реализован кроз радове на попуњавању дрвореда у Булевару Степе Степановића и у Улици краља Петра Другог Карађорђевића у којима је велики број стабала уклоњен због дотрајалости.

Укупно ће бити посађено око 200 садница дрвенастих врста и више од 50 садница украсног жбуња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана