У бањалучким вртићима би од сутра могли да остану без хране

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Око 2.600 малишана који похађају јавне вртиће у Бањалуци од понедјељка би могло да остане без оброка које иначе имају у обдаништима, казала је директорица Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић.

Појаснила је да је овој установи добављач, који испоручује намирнице за припрему дјечјих оброка, доставио захтјев за потписавање анекса уговора, са образложењем да по цијенама које су дефинисане постојећим уговором, не може испоручивати робу.

- Добављач нас је обавијестио да ће робу по досадашњим цијенама испоручивати најкасније до сутра. Одобрени буџет за набавку намирница за припрему дјечјих оборка је недовољан да подржи повећање цијена на тржишту, а додатна отежавајућа околност је да није именован нови управни одбор - рекла је Куртиновићева и додала како она нема могућност да самостално прихвати затражено повећање цијена намирница.

Објаснила је да је Законом о предшколском васпитању и образовању јасно прописане надлежности директора и управног одбора у предшколским јавним установама у Републици Српској. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана