У Бањалуци почиње "Ћевап фест 2022"

ГС
У Бањалуци почиње "Ћевап фест 2022"

БАЊАЛУКА - У парку "Петар Кочић" у Бањалуци данас почиње тродневни "Ћевап фест 2022", гастро-манифестација која његује традицију најпознатије бањалучке делиције, најавио је промотер манифестације Небојша Куштриновић.

"Надамо се да ће садржајан програм привући велики број наших суграђана који су са нестрпљењем чекали крај пандемије и повратак овог фестивала који његује традицију справљања бањалучког ћевапа, по чему је наш град познат широм региона", истакао је Куштриновић.

Куштриновић је навео да ће манифестација почети данас у 17.00 часова, уз наступе ансамбла "Бањалучки вез" и сатиричара Миладина Берића, а трајаће до до недјеље, 9. октобра, уз богат забавни програм и јединствену новину – такмичење у брзом једењу ћевапа.

Централни дио манифестације биће сутра кад је планиран и највећи број догађаја. У подне ће наступити Кенан Имамовић, један од најпознатијих мађионичара и илузиониста на овим просторима, а малишани ће имати прилику да се опробају и у такмичењу у слагању рубикове коцке.

Уз заносни мирис најбољх ћевапа, у 13.15 часова биће организовано такмичење у брзом једењу ћевапа, а заинтересовани се могу пријавити на лицу мјеста од јутарњих часова.

"Побједник или побједница неће се само добро најести, него ће се кући одвести са новим бициклом", рекао је Куштриновић.

За послијеподневне часове планиран је наступ Културно-умјетничког друштва /КУД/ "Веселин Маслеша" и градског тамбурашког оркестра.

Посљедњег дана манифестације, у недјељу, 9. октобра, за атмосферу ће бити задужен дјечији ансамбл КУД-а "Васо Пелагић" и хор КУД-а "Веселин Маслеша".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана