У Бањалуци почела бесплатна вакцинација против сезонског грипа

ГС
Foto: гс

БАЊАЛУКА - У амбулантама породичне медицине "Дом здравља" у Баналуци почела је бесплатна вакцинација против сезонског грипа.

Право на бесплатну вакцинацију имају пацијенти на хемодијализи, пацијенти који болују од шећерне болести-инсулин зависни, дјеца обољела од цистичне фиброзе плућа и малишани који су лијечени од реуматске грознице са промјенама на срцу.

Бесплатну вакцину могу добити и пацијенти који су лијечени кардиохируршким методама лијечења, односно пацијенти са уграђеним стентом, пацијенти којима је рађена балон дилатација, пацијенти код којих је рађен бајпас, пацијенти са уграђеним вјештачким валвулама, пацијенти са уграђеним пејсмејкером, те пацијенти који су завршили хемиотерапију, а немају клиничке знаке болести.

Осим њих, право на бесплатну вакцинацију имају и пацијенти обољели од мишићне дистрофије и мултипле склерозе, ХИВ позитивне особе и пацијенти обољели од АИДС-а, особе са посебним потребама у колективном смјештају, те здравствени радници на Инфективним клиникама/одјелима и Јединицама интезивне медицине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана