У “Аквани” задовољни протеклом сезоном и посјетом од преко 55.000 купача

Александар Стојановић
У “Аквани” задовољни протеклом сезоном и посјетом од преко 55.000 купача

Бањалука - Водени парк “Аквана” ове сезоне је посјетило нешто више од 55.000 купача, што је за 12.000 више у односу на прошлу годину, што ће, уз ново смањење броја запослених, знатно утицати на консолидацију овог дугогодишњег губиташа.

Из предузећа “Аквана” казали су “Гласу Српске” да је протекла сезона, статистички гледано, у просјеку претходних година, јер, иако је број топлих дана био већи него 2018. године, мањи је био број викенд-дана са лијепим временом и високим температурама.

- Забиљежили смо и пораст прихода у области угоститељства, а уз приход од продаје карата можемо рећи да је сезона била успјешна и да ће имати благи утицај на консолидацију предузећа - казали су у “Аквани”.

Према ријечима директора “Акване” Ведрана Митровића, на посљедњем састанку управе одлучено је да ће до почетка сљедеће сезоне број запослених бити поново смањен.

- Тренутно имамо 68 запослених, а пратећи план реструктурирања предузећа, одлучили смо да тај број буде смањен на 60 запослених до почетка сљедеће сезоне - рекао је Митровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана