Тројка из блока: Трг Крајине синоћ поново у знаку хуманости

ГС
Тројка из блока: Трг Крајине синоћ поново у знаку хуманости

БАЊАЛУКА - Хуманитарна организација „Срби за Србе“ синоћ је шести пут заредом организовала спортско – хуманитарни турнир „Тројка из блока“, који је одржан на Тргу Крајине.

Сав прикупљени новац од овог турнира, у брзом шутирању тројки, биће дониран осмочланој породици Гашић из Мјесне заједнице Залужани.

Турниру је присуствовао и градоначелник Драшко Станивуковић, који је увијек дио сви хуманитарних акција које се дешавјау у нашем граду.

-Ту смо за наше суграђане. Трудимо се да обнављамо куће нашим грађанима и учествујемо у многим хуманитарним акцијама. Управо ова организација организује овај хуманитарни туринир, с циљем да се кроз новац прикупљен од котизације за учешће, али и појединачне донације прикупе средства за оне којима је помоћ најпотребнија – поручио је градоначелник Станивуковић.

Наиме, Хуманитарна организација „Срби за Србе„ од 2006. године прикупила је преко 8 милиона евра и помогла 2.900 породица које живе широм Балкана.

Кроз идеју „Тројка из блока“ до сада је од 2012. године организовано више од 1.000 различитих турнира у градовима широм свијета на чак три континента.

У склопу овог турнира, досад је уз помоћ више од 50.000 такмичара пприкупљено више од 1.2 милиона евра.

Подсјећамо, крајем прошлог мјесеца, на плажи код Зеленог моста, одржан је и хуманитарни турнир „Одбојка из блока“, који је такође организовала ова хуманитарна организација, а који је и тада окупио велики број учесника.

  •  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана