Традиционалне радионице почиње 15. августа: Шанса младима да покажу креативност

Јована Ивановић
Традиционалне радионице почиње 15. августа: Шанса младима да покажу креативност

БАЊАЛУКА - Млади ће током августовских вечери имати прилику провести посљедње дане распуста на најљепши начин јер су музика, плес и цртање само дио фестивала који ће се средином августа одржати у граду на Врбасу, а који организује Омладински центар “Здраво да сте”.

Креативне радионице почињу 15. августа, а предвиђено је да буду одржане у парку “Младен Стојановић”.

Потврдила је то за “Глас Српске” координатор групе “Здраво да сте” Сњежана Благојевић, која је истакла да прилику за учешће у омладинском фестивалу имају сви млади.

- “Креативни август” ће трајати до 28. августа. Град на Врбасу и ове године постаје мјесто гдје сви млади добијају прилику да кроз креативност квалитетно проведу вријеме и уживају уз припремљени репертоар - истакла је Благојевићева.

Како додаје, за крај љета припремљено је мноштво догађаја, а све са циљем да учествује што више омладине.

- Циљ свих садржаја јесте да се кроз креативност промовишу позитивне вриједности живота. Најбољи начин за то јесте активно учешће у бројним радионицама, кроз које се свака особа може исказати - рекла је Благојевићева.

Она је за “Глас” додала да су топле августовске вечери у граду на Врбасу идеалне за сликање, цртање, брејк-денс, модерни балет и спорт.

Сликање мурала, како се својеврсно називају велике форме цртежа, почиње 19. и трајаће до 26. августа, а саговорница не крије наду да ће одзив младих бити као и лани.

Додала је да кистом представљени мурали од лани, изложени у галерији парка, на тзв. теренима за боћање. Тема за овогодишње осликавање на великим платнима је “Простор”, а наша саговорница истиче да се ради о радионици која окупља бројне младе и талентоване људе.

- Процес је стваралачког карактера који умјетнику даје простор да остави дио себе. Тема за овогодишње сликање мурала јесте “Простор” и вјерујем да ће се као и прошле године пријавити веома много младих људи - рекла је Благојевићева.

Како истиче, прилику за пријаву имају сви грађани од 16 до 30 година, а конкурс за пријаву сви заинтересовани могу пронаћи на “Инстаграм” и “Фејсбук” профилу “Здраве да сте”.

Обука

Креативни август, како каже Сњежана Благојевић, одлична је прилика за афирмацију и мотивацију људи, посебно кроз забавне активности у којима свако може пронаћи дио за себе.

Она је додала да догађај има едукативни карактер за сараднике и волонтере, који пролазе посебан тренинг за рад са групом.

- Комуникација, сигурност као и планирање реализације активности јесу дио обуке којом се стичу трајна знања за рад. Кроз активности се промовишу иницијативе и идеје младих људи због чега се они и позивају да сами креирају програм и учествују у реализацији - рекла је Благојевићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана