Топић: Дорадити нацрт урбанистичког плана

Срна
Топић: Дорадити нацрт урбанистичког плана

БАЊАЛУКА - Шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић сматра да је неприхватљиво да у приједлогу закључка о утврђивању Нацрта урбанистичког плана града Бањалука није уврштена градња основне школе у насељу Паприковац, те да га треба дорадити.

Топић је навео да је регулационим плановима предвиђена изградња великог броја стамбених јединица, те да се очекује да ће се доселити и велики број младих брачних парова.

“Овим приједлогом нацрта ово ће бити једино насеље у граду које нема основну школу. Надам се да ће доћи до измјене и да ће се наћи локација за школу”, рекао је Топић на конференцији за новинаре након сједнице Скупштине града Бањалука.

Он је додао да је из приједлога нацрта, који ће сутра бити разматран у наставку засједања градске скупштине, избрисана и градња основне школе у насељу Ада, која је предвиђена регулационим планом.

Топић је похвалио што је Урбанистичким планом на локацији великог градског парка планирани спортски терени.

“Инсистираћемо и да на локацији Кампуса буде планиран научно технолошки парк, који је потребан и граду и Републици Српској”, рекао је Топић.

Говорећи о тачки о предузећу “Аквана” и поништавање сагласности за кредитно задужење овог предузећа, Топић је рекао да је очекивао да ће на дневном реду бити и одлука о новом задужењу, како би се тамо могли ријешити нагомилани проблеми.

“Остали смо без одговора на доста питања у вези са пословањем и проблемима овог предузећа, те СНСД са својим коалиционим партнерима остаје при ставу да директор жАкванеж треба да буде смијењен”, рекао је Топић.

Одборник СНСД-а Срђан Амиџић сматра да ребаланс буџета мора бити усвојен као што је усвојен и буџет, те да се у вишку од 17 милиона КМ види колико се може користити за реализацију пројеката, па онда процијенити да ли постоји и колика је потреба за задужењем.

“Морамо повећати издвајања за Дебељаке и Куљане, а задужење у зимском периоду за изградњу саобраћајница нема економског смисла”, рекао је Амиџић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић истакао је значај Урбанистичког плана, јер ће за наредних 20 година планирати изградњу и развој града.

“Неистина је да на Паприковцу не постоји школа која је планирана овим планом, јер је она један од приоритета, а тренутно тражимо адекватну локацију за ту школу и то ће да прати урбанистички план”, рекао је Станивуковић.

Он је додао да исто важи и за школу у Ади, чији почетак градње се очекује почетком прољећа.

Када је ријеч о ребалансу буџета, Станивуковић је рекао да је највећи до сада, те да одбити емисију обвезница значи одустати од градње пута у Дебељацима, Куљанима, наставка путева у Шарговцу, Мотикама, Пријечанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана