ТОБЛ: Грађани ваучере чувају за септембар и октобар

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Грађани Републике Српске највише су заинтересовани да туристичке ваучере за смјештајне и хотелске капацитете у граду Бањалука искористе у септембру и октобру, речено је Срни у Бањалучкој туристичкој организацији.

Из ове организације су подсјетили да је слична ситуација била и прошле године, јер грађани током љетних мјесеци иду на море, тако да нема великог интереса за потрошњу ваучера у Бањалуци.

„Тек смо у септембру и октобру забиљежили да је између 28 и 35 смјештајних и хотелских капацитета ушло у систем ваучера“, истакли су из Туристичке организације Бањалука.

Водећи се искуством из прошле године, тренутно се ради на томе да Бањалука, кроз многобројне промоције, постане једна од главних дестинација када је у питању потрошња туристичких ваучера, додали су из Туристичке организације.

Из ове организације су напоменули да треба обратити пажњу и на критеријуме које је прописало Министарство трговине и туризма Републике Српске, а који се односе на право учешћа на јавном позиву за угоститеље и туристичке агенције.

У Бањалуци је у првих мјесец дана реализације пројекта, који је почео 1. јула, искориштен само један туристички ваучер, речено је Срни из Министарства трговине и туризма Републике Српске.

Из Министарства су подсјетили да је корисник ваучера сваки пунољетни грађанин Републике Српске, као и грађанин са пребивалиштем у Брчко дистрикту који посједује држављанство Републике Српске, без обзира на висину личних примања.

Вриједност туристичког ваучера износи 100 КМ и може се користити једном у периоду од 1. јула до 30. октобра за плаћање услуге смјештаја - ноћење са доручком, без обзира на вриједност извршене услуге смјештаја

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана