Тамбураши и вино дочарали љепоте равнице у центру Бањалуке

Сања Амиџић
Тамбураши и вино дочарали љепоте равнице у центру Бањалуке

Бањалука - Бајковити предјели, вино од домаћих купина и бијелог грожђа, зачињени пјесмом тамбураша са Дунава, дио су туристичке понуде Војводине, а чари ове равнице нису оставиле равнодушним ни бројне Бањалучане.

Гости су у оквиру дводневне манифестације "Дани Војводине у Бањалуци" своје производе представили на штандовима који су били постављени на Тргу Крајине. Кишан дан није спријечио посјетиоце да дођу и погледају разнолику понуду коју су им приредили, како кажу, пријатељи из Војводине.

- Пробао сам њихову ракију од кајсија и веома је укусна, због чега сам купио једну боцу да бих почастио пријатеље - казао је Бранко П.

Његова суграђанка Милица С. је казала да је заинтересована за све што нуди Војводина, од пића, хране до излетишта.

- Волим да путујем. Некада сам била у Војводини и веома ми се свидјела, због чега бих имала жељу да поново одем у тај крај - казала је она.

Задовољни нису крили ни гости из Војводине, који за Бањалуку кажу да је по гостопримству слична њиховом крају.

- Први пут сам овде и дошао сам да представим туристичку понуду Вршца, али и наших вина, међу којима је и понуда Подрума "Таталовић". Бањалучани су изузетно заинтересовани и видео сам да су задовољни оним што су пробали. Надам се да ће неко од њих посетити наш град и уверити се у добра вина која правимо - казао је Душан Таталовић.

Међу посјећенијим је био и штанд општине Врбас.

- Поред добре ракије коју имамо у понуди ту су и врхунски услови за лов и риболов, као и спортско-рекреативна понуда нашег града - казао је представник Туристичке организације општине Врбас Иван Ковљен.

Манифестацију су обогатили тамбураши са Дунава који су дочарали потпуни војвођански амбијент.

"Војвођанско вече"

Првог дана манифестације у "Пијано бару" хотела "Босна" одржано је "Војвођанско вече", у оквиру којег су гости могли да дегустирају вина, ракију и храну са простора Војводине.

Директор Туристичке организације Остоја Барашин рекао је да Бањалучани често посјећују Војводину, али и обрнуто. Његова колегиница из Војводине Наташа Павловић рекла је да се на овакав начин први пут представљају Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана